Velg riktig garasje

Mange drømmer om stor garasje, der bilen kan stå tørrskodd og med god plass til verktøykasser og sportsutstyr. Her gir vi de garasjeløse noen gode valgmuligheter.

I prinsippet kan du få akkurat den garasjen du drømmer om hvis ressursene dine er ubegrensede. Da kan du ta kontakt med en arkitekt som tegner drømmegarasjen for deg. En mer økonomisk variant er å velge en standardtype som leveres ferdig fra ulike garasjeprodusenter. Det er denne løsningen vi viser deg her. Det finnes en rekke firmaer i Norge som lager ferdiggarasjer av utmerket kvalitet. Garasjen blir levert som byggesett. Du kan velge mellom å montere den selv eller få firmaet til å gjøre jobben fra a til å og overlevere deg nøkkelferdig hus til bilen din.

Det første du bør ta stilling til er hvor mye plass du har til garasje på tomten din, hvilken størrelse, bredde, lengde og høyde du ønsker på garasjen. Skal den bygges for en, to eller tre biler? Skal det være redskapsbod tilknyttet garasjen? Ønsker du en ekstra etasje med plass til arbeidsrom eller et ekstra gjesteværelse?

Vil du ha vippeport, leddport eller skyveport? Du bør også tenke på om garasjehuset skal være likt som hovedhuset. Skal du ha stående eller liggende kledning, og hvordan skal takvinkelen være? Skal deler eller hele garasjen isoleres? Hvilken utforming skal du ha på porter, dører og vinduer? Ønsker du port i gran, eldeltre, aluminium eller isolert stål? Still deg også spørsmålet om hvor ferdigstilt og komplett sluttprodukt du ønsker deg.

Er du usikker på dine behov og ønsker, kan du be om å få en demonstrasjon av de ulike løsninger direkte hos produsenten.

Må garasjebygget byggemeldes?
Er garasjebygget under 50 kvadratmeter trenger du ikke å sende byggesøknad. Da sender du kun en for-enklet melding til kommunen. Arbeidet kan starte etter tre uker, fra du har gitt meldingen, såfremt du ikke har fått annen beskjed fra kommunen. Hvis bygget er over 50 kvadratmeter må du sende egen byggesøknad.

Her får du vite mer:
Crawford.no, tlf: 22 65 54 50
Norgesgarasjen.no, tlf: 67 90 99 80
Igland.no, tlf: 37 25 70 70
Horman.no, tlf: 38 03 29 10 og 72 89 66 00
Boliggarasjen.no, tlf: 33 36 29 17 og 33 74 4939
Grimstadgarasjen.no, tlf: 37 25 75 75
Portspesialisten.no, tlf: 63 82 66 28
Diplomat.no, tlf: 33 36 04 40