Velg rett garasjeport

To parallelle trender preger den nye generasjonen garasjeporter. Sikkerhet og nyskapende design. Her er noen av portene som er aktuelle i vår.

Åpner opp med sikker fjær

Med det nye krypterende fjærsystemet BiSecur kan man åpne og stenge garasjeporten på avstand og være sikker på at ingen utenforstående kan kopiere signalene. Det er også mulig å se på fjernkontrollen om man har glemt å låse. Motor kan kjøpes til eksisterende port forutsatt at porten fungerer manuelt.

Pris: 4 500 kroner for motor og fjernkontroll.

www.hoermann.no

Moderne og stilren design

Ryterna Slick er en 40mm isolert stålport levert av Car-Bo Garasjeporter AS. Den har et moderne og stilrent design som passer til dagens byggeskikk. Car-Bo Garasjeporter AS tilpasser porten på centimeteren slik at den passer til din garasje. Porten leveres i alle RAL farger, med dekor av rustfritt stål og designvinduer i rustfritt stål samt runde, firkantede eller rektangulære designvinduer.

Pris: Fra ca. 32 000 kroner.

www.car-bo.no

Forhindrer tyveri

Sikkerhet er i fokus for Crawfords nye garasjeportserie Secura. I samsvar med produsenten er man først med å tilby innbruddbeskyttelse og porter som er sertifisert med WK2-standard, hvilket definerer hvor bra et produkt klarer å håndtere et innbruddsforsøk. Denne normen garanterer at det ikke skal være noen svake punkter på produktet eller installasjonen i sin helhet. Fremside i rustfritt stål, fem ulike mønster og ti ulike farger, fra hvit til mahogny i en fin og glatt overflate.

Pris: Fra 15 425 kroner.

www.crawfordgarasjeporter.no

Behagelig motordrift

Bekvemmelighet er etterspurt av mange som vil kjøpe nye garasjeporter og det har Krafer, som selger leddporter med motordemper på. Motordrift og to fjernkontroller er standard i Krafers Trend i Doorhan-serien. Porten finnes i totalt elleve utførelser i ulike farger og profiler. Porten er produsert i Tjekkia i stål og aluminium. Tykkelsen er 40 mm og U-verdien er 1.2

Pris: Fra 8 700 kroner.

www.krafer.se

Fleksibelt system

Fra Lobas kan du får en fleksibel og komplett garasjeportløsning av høy kvalitet med norskproduserte beslag. Denne varianten er enkel å montere og de har et landsdekkende forhandlernett.

Pris: Fra 9 990 kroner.

www.lobas.no

Med isolerte stålplater

Grandal Garasjeporter tilbyr garasjeporter med systemet GranTeck som består av 42 mm fullisolerte stålporter i en rekke utførelser og overflater, som er tyskproduserte. Fører også GrandStar treporter med særpreg i tradisjonelle og moderne utførelser.

Pris: Fra 10 181 kroner (treporter)

www.grandal.no

Stålporter

Til funkishus og andre moderne boliger brukes ofte glatte porter med stålelementer. De kan også brukes til boder og som dører foran søppelspanndunker. Gapo GS Slick garasjeport levers i standard størrelse 260 mm bredde x 213 mm høyde.

Pris: Fra 15 300 kroner.

www.gapo.no

EU-godkjente leddporter

Leddporter er en porttype hvor portbladet er leddelt i seksjoner. Porten kjører loddrett opp og legger seg innunder loftet. Dette er den mest stabile og driftsikre garasjeportløsning på markedet. Fasadeprodukter AS forhandler garasjeporter som er fullisolert med 40mm polyurethan-skum og med tetninger i topp, sider og bunn. Porten bygges etter nøyaktige mål på eksisterende garasje, og konstruksjonen oppfyller kravene til EU-Norm 13241-1 : 2005. Fasadeprodukter AS har en rekke forskjellige modeller og kan levere garasjeporten i alle RAL-farger.

www.fasadegarasjeporter.no

Tenk over….

…garasjeporter fra utenlandske produsenter er kanskje ikke tilpasset nordisk klima og har derfor ofte ikke samme isoleringsbeskyttelse som er nødvendig for et norsk klima. Sjekk hvilken u-verdi porten har, dersom du har oppvarmet garasje, slik at ikke oppvarmingskostnaden blir unødvendig høye.

…sikkerhet handler ikke bare om å forhindre at tyver kommer inn i garasjen. Vippeporter med store fjærsystemer kan være uheldige for små barn. Nå for tiden selger de fleste produsentene vippeporter med fjærsystemer som er innebygget i sylindere som gjør det vanskeligere å skade seg.

…det kan være komplisert å montere en garasjedør selv. Du bør derfor ta kontakt med en yrkesmontør slik at alt blir riktig montert.

…vurder om du skal bytte til en ny garasjeportmodell når du skal kjøpe ny. Kanskje du har bra med plass foran garasjen og foretrekker en port med håndtak og åpning fremover? Eller du har mer plass inne i garasjen enn utenfor og foretrekker en vippeport eller en leddport. Den siste er svært plasseffektiv.

…om portkonstruksjonen. Brutt kuldebro har også en effekt på portens funksjonalitet. Da unngår du ising på portens innside.