Rydd opp i garasjen

Ikke lenger plass til bilen i garasjen? Da er tiden moden for opprydning.

En garasje betyr sikkerhet mot tyveri og hærverk, letter stellet av bilen, men skal ofte også romme alt vi ikke har plass til andre steder. Garasjen gir samtidig mulighet til å kombinere det praktiske med trivsel. Da gjelder det imidlertid å holde en viss orden.

Bli kvitt rotet
Kanskje tiden er inne for en liten våropprydning? Første bud er å kvitte seg med alt ubrukelig som midlertidig er plassert i garasjen og fører til uorden. Dernest skaffe oppheng til ski og hageredskaper. Reoler til bilog hobbyutstyr. Knekter til stiger og lagring av materialer. Kroker til tauverk og fiskeutstyr.

Med dette dekkstativet gir du dekkene dine et lenger liv samtidig somduholder orden i garasjen.

Du sparer mye tid ved å slippe å lete rundt etter tingene du har bruk for. I tillegg er det mye hyggeligere å komme inn i en garasje der det hersker orden.

Bedre plass
God oversikt over verktøyet får du med praktiske veggtavler. Skap bedre plass i garasjen ved å henge syklene i taket eller på veggen når de ikke er i bruk. Egnede kroker er i handelen. Gi sommerdekkene et mer verdig vinteropphold enn å det å ha dem liggende oppå hverandre innerst i kroken, en lagringsmetode dekkene heller ikke har særlig godt av. Praktiske dekkstativ koster ikke all verden.

Produktinfo:
Redskapsholdere, sykkelkroker, verktøytavle og diverse kroksett er kjøpt hos www.clasohlson.no og www.biltema.no

Garasjeorden: Garasjen er på 32 kvm og har plass til én bil. Innerst reol med plass til bil- og fiskeutstyr. God plass også til lagring av hagemøbler. Langs veggen avsatt plass til halvannen favn ved.

Porsche som hobby

Far i huset er veteranbilentusiast. Derforharhan byggetomdentidligere car-portentilmekkegarasje. Dobbelgarasjenvedsidenav huserfamiliensbruksbiler.

Riktig klima
Den lille ekstragarasjen er en typisk veteranbilgarasje med nedstøpte varmekabler. Riktig klima er viktig for veteranbiler. Fuktigheten må være lav for å holde rusten i sjakk.

– Derfor er hygrometer på veggen obligatorisk, forklarer eieren. Porschen fra 1963 er kjøpt i USA. Eieren har samlet deler i åtte år og bygget opp bilen fra grunnen av. De amerikanske originalskiltene har han hengende på veggen.

– Planen er å kjøre Porschen til Nord-Norge når jeg fyller 65, forteller han.

Kos og hygge
På garasjeveggene hyller med bildeler i nummererte kasser for å holde oversikt. Under praktisk skrueskap med mange småskuffer. Innerst i garasjen en liten arbeidsbenk med blant annet boremaskin. Musikkanlegg er det også funnet plass til.

– Mange tror det er et ork å legge ned så mye arbeid i en bil, men dette er hobbyen min og jeg virkelig koser meg i garasjen mens jeg holder på, smiler entusiasten.