Ny garasjeport

En garasjeport skal tåle daglig bruk, være solid og funksjonell og passe til omgivelsene i form og farge. Bilen i garasjen byttes ut av og til, men garasjeporten skal vare i flere tiår.

Garasjeporten er en del av eiendommens ”ansikt”, og bør passe til både garasje og hus. Derfor er utseende og farge viktig. Hvis fronten på garasjen er nær inngangsdøren, kan leverandøren tilpasse form og farge så porten harmonerer. Ellers er det bare fantasien og lommeboka som begrenser utvalget. Garasjeporter finnes i et nesten ubegrenset utvalg. Derfor er det mye som må bestemmes: Vippeport eller leddport? Stål eller tre? Isolasjon? Elektronisk utstyr? Skal dobbelgarasjen ha to eller en port? Hva med vedlikeholdet?

En eller to porter?
Dobbelgarasje kan ha to enkle eller en bred dør. En bred port er rimeligere enn to enkle, men krever tyngre beslag og oppheng som slites mer. Vedlikeholdet kan derfor bli dyrere. En skumisolert stålport er stabil helt opp til 5 meters bredde, mens en bred treport må ha innvendige avstivere.

Vippeport
En gjennomprøvd og rimelig løsning som holder lenge med enkelt vedlikehold, men den krever plass foran garasjen. Du mister en halvmeter biloppstillingsplass, men til gjengjeld er både beslag og fjærer nærmest evigvarende. En rimelig og trygg løsning.

Rulleport
En rulleport trenger bare 30 cm over åpningen for å rulles opp. Med smale aluminiumslameller og skumisolasjon leveres den i mange farger. En plassbesparende løsning.

Leddheisport
Består av seksjoner som folder seg innover. Den er plassbesparende og du kan parkere helt inntil porten. Leveres med speilmønster- mønster og ulike vindusløsninger i den øvre seksjonen. Lages i tre fra furu til lerk og teak, men etter hvert har stål blitt det dominerende materialet. Den mest brukte løsningen.

Stål eller tre?
Leddheisporter i stål er et klart førstevalg for de fleste som nå skal installere garasjeport. Stål er et dødt materiale, porten er alltid stabil uansett vær og føre, mens treporter påvirkes av luftfuktighet og temperatur. Lakkert stål holder lenge, du behøver ikke å olje eller male. Stålporten tåler mye før den får en skramme i den lakkerte overflaten, men en bulk eller ripe i stålporten er nesten umulig å reparere så det blir usynlig, som regel må en hel seksjon byttes ut. En treport er en rimeligere og enklere investering, men velg trykkimpregnert eller vakumimpregnert treport, det sparer deg for
årlig vedlikehold.

Isolasjon
En stålport med skumisolering vil ofte være rimeligere enn en isolert treport. Det gir en lunere garasje, selv om garasjen ikke er oppvarmet. Det er viktig å sørge for god ventillasjon når du installerer en tett, skumisolert stålport.

Portåpner
De fleste garasjeporter leveres med fjernstyrte portåpnere. Med kodelås på utsiden slipper du å utstyre alle i familien med fjernkontroller, samtidig som garasjen er forsvarlig låst.

Sikkerhet
Etter de nye EU-direktivene skal alle garasjeporter leveres med en portåpner som er godkjent for akkurat den porttypen. Da er man garantert at alle forholdsregler er tatt for å hindre fall- og klemskader. Porten stanser så fort den kommer i kontakt med en hindring, og låses umiddelbart ved wirebrudd eller andre uhell.

Garasjetips:
www.hormann.no
www.crawfordgarasjeporter.no
www.gapo.no
www.edlandsporten.no
www.twobi.no
www.car-bo.no
www.industritre.no
www.grimstadgarasjen.no
www.igland.no

Produsert i Norges siden 1970 Edlandsporten En lekker stålport i nøttedesign, holder lenge og er nærmst vedlikeholdsfri. Leddporten leveres i en rekke farger og varianter som passer til de fleste hus og gårdsplasser.

Passer til det meste. Grimstadporten, Industri Tre Leveres i tre og stål, med en mengde varianter i farge og form: Heltre, laminert, finér eller det vedlikeholdsfrie alternativet: stål med isolasjon i polysteren.

Individuelle løsninger, Hörmann Lages både i stål og aluminium, 15 standardfarger og et vell av individuelle løsninger. Avansert sikkerhetsutstyr og portåpnere. Fra en av Europas ledende produsenter av dører og garasjeporter.

Fjærbrudd- og fallsikring 7345, Twobi Leddporten er standard hvit, men fåes også ferdigmalt i beige, sandsten, brun eller med fire typer trestruktur. Stålporten er isolert og klemsikker, leveres med fjærbrudd- og fallsikring.

Tradisjonell og tidløs g60 Dekor, Crawford Designklassiker med kassettstruktur. I lakkert stål er den behandlet for å vare i mange år uten vedlikehold.

Robust og populær g60 Classic, Crawford Solide stålporter med gode isoleringsegenskaper og ferdigbehandlet overflate i flere farger. Serien er blant Norges mest populære.

Canadiskprodusert Wilcox, Car Bo Isolerte leddporter i et stort utvalg farger, fyllinger, liggende panel og trestrukturer som passer de fleste norske bomiljøer.

Sparer plass, Twobi Sparer plass Twobi En isolert rulleport i aluminium krever ikke mye plass under taket. Leveres i laminert utførelse i mange farger. Motordrift er standard, to fjernkontroller og fotocelle følg

Euro Door, Industri Tre Harmonisk og tidløst Isolerte stålporter som leveres i standard hvitt med eller uten vindu. A ndre farger leveres på bestilling.