Bli kvitt rotet i garasjen

Er du en av de som har full kontroll på hver hammer og drill i garasjen? Eller er du en av mange som rydder aller sist nettopp der? Med riktig innredning trenger du aldri mer å rydde.

Vel, aldri mer å rydde er kanskje å ta i. Det avhenger selvfølgelig om man legger tilbake skrutrekkeren eller setter på plass skiene etter bruk.

Med god planlegging og riktig innredning tilpasset dine interesser kan ryddingen gå unna i en fei.

Velg den perfekte garasjen

Det de fleste glemmer er å tenke på nettopp dette før de bygger garasjen. Hvordan garasje, størrelse og rominndeling, du skal ha er lurt å tenke på før du velger en.

Tenk på hvilke interesser du har, hvilke aktiviteter som vil ta plass i din garasje nå, og eventuelt i fremtiden. Kanskje du plutselig har tre barn som alle skal ha en sykkel hver, og aller helst noen ski også. 

Jan Kristian Benestad, markedsansvarlig i Igland garasjen og garasjer.no, forteller at de aller fleste velger å kjøpe en dobbelgarasje med plass bak, eventuelt en bod helt innerst.

– Det beste rådet jeg kan komme med er å ha en egen bod i garasjen til sykler, hagemøbler og annet som du velger å plassere der. Denne boden burde ha en egen inngangsdør sånn at man slipper å trille sykler og diverse forbi bilene. Har du ikke plass til en bod burde du likevel ha en egen inngangsdør til lagringsplassen i garasjen, råder Benestad.

Ikke glem vegg og tak

Så kommer vi til innredningen. Skriv en liste over hva du kommer til å oppbevare i garasjen. Sportsutstyr, verktøy, hagemøbler, gressklipper også videre.

Når så mye skal oppbevares på en relativt liten plass burde vegger utnyttes til det fulle.

Det er flere forhandlere som selger gode innredningsløsninger. Du kan få tak i veggoppheng tilpasset sportsutstyr, kajakker, ski, hageustyr, verktøy.

Har du mange sykler kan det være lurt å sette inn et lite sykkelstativ og har du plass kan du også sette inn en putekasse, så uteputene holder seg fine i flere år.

Blant annet Igarasjen og Jula selger garasjeinnredning. 

Ren risikosport

Før alt dette er på plass kan det være lurt å beskytte gulvet. En garasje kommer til å bli møkkete, og skal ikke se ut som et skinnende rent bad, men det trenger ikke se ut som innsiden av et eksosrør. 

– Jeg anbefaler epoxymaling til gulvet. Det er slitesterkt og er enkelt å skylle av med vann, forteller Benestad.

Velg en epoxymaling som er motstandsdyktig mot bensin, olje og andre kjemikalier.

Da trenger du ikke bekymre deg for om det komme litt oljesøl på gulvet – det er bare å skylle av. 

Mange bekymrer seg likevel; for epoxygulv er glatt. Med snø under beina kan det å gå på epoxygulv ofte bli en risikosport.

Her finnes en veldig god løsning! Mange anbefaler å strø finkornet sand i det første malingslaget, la det tørke, for å så male et strøk til over. Med den ru overflaten kan du trygt bruke garasjen hele året. 

5 raske råd

1. Planlegg garasjens bruk før du i det hele tatt kjøper en. Tenk over hvor stor oppbevaringsplass du trenger nå og eventuelt i fremtiden.

2. Innred garasjen etter dine interesser, og/eller familiens. Tenk at hver ting har sin plass. Plass til ski, sykler, verktøy også videre.

3. Utnytt vegg- og takplass. Det er mye som skal få plass på relativt liten plass. 

4. Ha en egen inngangsdør til bod eller annen oppbevaringsplass i garasjen. Da slipper du å trille sykler fordi bilen; og unngår riper.

5. Planlegg nøye hvilke materialer du burde bygge garasjen i, og innrede med. Det burde være lett å rengjøre og heller ikke tungt å anvende.