5 overraskende steder du kan finne muggsopp

Du er garantert klar over muggsoppen i hjørnene i dusjen. Men, dessverre liker muggen seg på andre steder også. Her er 5 overraskende steder du kan finne muggsopp i hjemmet ditt.   

1. Kjøleskap og fryser

Gummilistene i kjøleskapet og på frysedøren har en utsparing som samler både matrester og fuktighet over tid. Dette vil skape gode forhold for mugg hvis den ikke fjernes. Gjør det derfor til en vane å tørke av gummilistene med en klut regelmessig.

2. Vaskemaskinen og våte klær

Vaskemaskinen er selvfølgelig et fuktig miljø som, i kombinasjon med såperester og smuss, kan skape gode forhold for muggdannelse. For å forhindre dette, bør du tørke av glassdøren og gummilistene med kondens og la døren stå åpen.

De samme gode forholdene for muggdannelse oppstår med de våte, nyvaskede klærne hvis du lar de ligge for lenge i maskinen. Sørg derfor alltid for å ta de våte klærne ut av vaskemaskinen så snart vaskeprogrammet er ferdig, og heng det til tørk.

3. Elektrisk tannbørste

Hvis du eier en elektrisk tannbørste, bør du virkelig lese videre… Det er nemlig stor sjanse for at du kan finne mugg på tannbørsten.  

Fugen mellom den elektriske tannbørsten og tannbørstehodet gir gode forhold for mugg, da smuss, tannkrem og fukt akkumuleres her.

For å unngå å pusse tennene med mugg, bør du derfor tørke av rommet hver dag, og ideelt sett holde de to delene atskilt når de ikke er i bruk, slik at fuktigheten fordamper.

4. Skapet under kjøkkenvasken

Kjøkkenskapet under vasken inneholder ofte rør fra vasken, der vann og skitt renner inn. Hvis det er et rør som lekker, vil det gi de beste leveforholdene for mugg: Mørke, fuktighet og skitt. Du bør derfor sjekke hvordan det står til under vasken regelmessig.

5. Kjøkkenservise 

Hvis du har for vane å sette oppvasken på plass i skapet eller skuffen mens den fremdeles er litt fuktig, bør du stoppe umiddelbart.

I mørket vil det vokse mugg på vått servise – spesielt hvis det er et servise du ikke bruker så ofte. Hvis du oppdager at det vokser mugg på oppvasken, bør du sette den inn i oppvaskmaskinen med gang. Vask også skapet eller skuffen med eddik og vann, og vask oppvaskmaskinen din etterpå. Slik sørger du for at all mugg forsvinner.