Fukt og drenering

Fukt og drenering – tips og råd

Fuktige kjellere er et stort problem og noe alle huseiere vil unngå! Faktisk rammes flere titalls tusen hus av ­fuktskader hvert år. Les mer om de vanligste tegnene på fukt og hvordan du forebygger fuktskader.

Les mer

Drenering

Dersom du skal kjøpe nytt hus – sjekk at grunnmuren er rett drenert med blant annet grunnmursplast og fiberduk. Hvis du er usikker på om husets grunnmur kan holde regnvannet unna har vi blant annet en artikkel her med spørsmål du kan stille megleren.

Effektive tips mot fukt

Fuktskader i en kjeller eller en innredet underetasje varierer i omfang. Alt fra små lokale fuktgjennomslag på veggen, eller litt saltutslag i nedkant av veggen eller på gulvet, til store fuktinnsig med påfølgende soppangrep på trematerialer er vanlige skader i norske bygninger. Vi har samlet tips til hvordan du kan unngå fukt!

Mugg

Muggsopp hjemme kan både være helseskadelig og mange oppdager det først ved renovering eller liknende. Her finner du tips om muggsopp, symptomer, helseskader, hvordan du fjerner muggen og mye mer.

Steng vannet før frosten kommer
vann i stue

Steng vannet før frosten kommer

Vinteren er like om hjørnet, og for noen har den allerede kommet med frost og snøvær. Med noen enkle grep kan du unngå kostbare frost- og vannskader på rør og interiør.

Slik oppdager og  fjerner du muggsopp
Muggsopp

Slik oppdager og  fjerner du muggsopp

Oppdager du muggsopp i huset eller på badet bør du fjerne det raskt. Her får du tips om symptomer på mugg og helseskader, hvorfor den oppstår og hvordan du fjerner muggen.

Denne uventede løsningen tar knekken på fuktproblemet
ANNONSØRINNHOLD

Denne uventede løsningen tar knekken på fuktproblemet

Er du en huseier eller gårdeier er fuktproblemer noe du helt sikkert tenker på, og det med god grunn: fuktskader er nemlig et stort problem i mange norske hjem. I en analyse gjort for Folkehelseinstituttet i 2016 ble det funnet fuktskader i en av tre norske boliger, og dersom du har en eiendom med krypkjeller…

5 overraskende steder du kan finne muggsopp

5 overraskende steder du kan finne muggsopp

Du er garantert klar over muggsoppen i hjørnene i dusjen. Men, dessverre liker muggen seg på andre steder også. Her er 5 overraskende steder du kan finne muggsopp i hjemmet ditt.   

Slik lukter du deg fram til fuktskader

Slik lukter du deg fram til fuktskader

Hvert år får tusenvis av norske hjem problemer med fuktskader, muggsopp og hussopp. Nesen din kan være et viktig redskap for tidlig inngripen.

Tiltak mot fukt i kjeller
Hvordan fikse en fuktig kjeller

Tiltak mot fukt i kjeller

Fukt i kjeller må bekjempes for å unngå både bygg- og helseskader. Drenering er en vanlig måte å løse problemet på, men det finnes også andre tiltak du kan bruke mot fukt i kjeller.

Derfor bør du LUKKE vinduet i sommer

Derfor bør du LUKKE vinduet i sommer

Er du blant dem som lufter ekstra mye i sommervarmen? Da bør du tenke deg god om. Lufta du slipper inn kan skape trøbbel i underetasjen.