ANNONSØRINNHOLD

Derfor er en vakker grunnmur viktig for din bolig – og så enkelt kan du matche den til ditt hus

Det er mange som glemmer hvor viktig grunnmuren er for helhetsinntrykket til huset ditt. En velstelt grunnmur som matcher husets fasade gir et gjennomført uttrykk og et elegant utseende. Les videre for å lære mer om hvorfor en vakker grunnmur er viktig for din bolig.

En gjennomført fasade

Mange av oss har en tendens til å glemme grunnmuren når vi maler eller renoverer huset, noe som påvirker totalinntrykket av huset. En velstelt grunnmur er nemlig utrolig viktig for en gjennomført fasade, og dermed også for uttrykket som huset gir.

Dersom grunnmuren din er full av skitt, sprekker eller mosevekst blir hele fasaden til huset ødelagt, og du risikerer at huset ser gammelt og slitt ut.

Tenk på fargevalget

Du skal også tenke deg om før du velger hvilken farge du skal male grunnmuren din i. Dersom du ønsker et gjennomført inntrykk som gjør at huset “lander” på bakken, kan du male grunnmuren i en mørkere farge. Lyse farger, derimot, gjør grunnmuren lettere og “løfter” huset opp.

Fokus på fundament

Grunnmuren er fundamentet til boligen din, og bør derfor være i god stand. Dersom du har en grunnmur hvor malingen skaller av, eller en med sprekker og hull, bør du ta en ordentlig gjennomgang av grunnmuren før det blir for sent.

Dersom det er på tide å fornye grunnmuren din, kan løsningen fra Terra by Steni være et enkelt og langvarig alternativ. Terra holder nemlig grunnmuren din tørr, reduserer frostspreng og forbedrer isolasjonsevnen. I tillegg reduserer den mulighetene for soppdannelse.

Se animasjoner av flere hustyper nedenfor

Forny grunnmuren på 1-2-3

Løsningen fra Terra by Steni leveres som plater, som så monteres på lekter som er festet på pålene til huset eller hytta. Når monteringen er gjennomført har du overflater som beskytter huset ditt mot fukt, vær og vind, og som er enkle å rengjøre.

I tillegg får huset ditt en fornyet fasade som gir et gjennomført uttrykk, og ikke minst: et utseende som varer.

Klikk her for å lære mer om grunnmurer fra Terra by Sterri, og for å se videoanimasjonene som viser de ulike grunnmurene på forskjellige hustyper.