Fasade og grunnmur

Gode ​​tips og råd til husets fasade

Avhengig av hvilket hus du har, sørg for å velge riktig behandling for fasaden. Dette gjelder både om du har bygget et nytt hus eller om du skal gi det gamle huset en oppussing.

Les mer

Hvis du skal male fasaden på huset

Det er en veldig stor jobb å begynne å male fasaden på huset. Du bør alltid konsultere med en fagperson før du starter – hvis du velger å gjøre det selv. Du må blant annet tenke på fasadens utseende, overflate og eksponering. Hvordan skal det se ut, hvordan er overflaten og hvor ligger boligen din?

Derfor må du kalke huset ditt

Ikke alle er enige om at å kalke huset er den beste løsningen, men gjør du det riktig, så er det både billigere og mer holdbart å kalke enn det er å bruke plastmaling.

Et par av årsakene er blant annet at det er bra for inneklimaet, det hindrer avskalling og frostskader, og så er det enkelt og billig å vedlikeholde.

Er det sprekker i husveggen?

Hvis du oppdager at sprekker i husveggen sakte begynner å komme, så må du slå til før det blir verre. Hvis du ikke holder øye med dem, kan resultatet bli store skader som er kostbare å reparere.

Det norske været er ganske hardt for murverket, og det kan derfor lett oppstå sprekker i husets fasade. Hvis du ikke får reparert sprekker i fasaden, vil det åpne seg fukt i både vegg og isolasjon – og det er ikke bra. Hvis du oppdager en ny sprekk i fasaden på veggen, sørg for å ta et bilde eller måle sprekken. På den måten kan du holde øye med hvor mye og hvor raskt sprekken vokser.

Dette må du gjøre med huset nå
hus

Dette må du gjøre med huset nå

En sommer med mye nedbør er på hell og har du et hus er det på tide med en sjekk nå. Da kan du unngå kjedelige overraskelser senere og spare både tid, bekymringer og penger.

Tips til å male fasaden

Tips til å male fasaden

Unngå sterk sol, dypp penselen riktig og dekk til godt. Det er noen av ekspertenes gode råd til deg som skal male huset.

Slik vasker du fasaden

Slik vasker du fasaden

En årlig rengjøring av fasaden fjerner skitt og smuss, og forhindrer at svertesopp og grønske ødelegger malingen. Husvask er enklere enn du tror – her er ekspertenes tips!

Slik sjekker du hele huset for feil og mangler

Slik sjekker du hele huset for feil og mangler

Det er ikke nok at huset ditt er vindtett og godt isolert. Det skal også være vanntett. Sjekk det et par ganger i året. Da unngår du en kostbar overraskelse i form av sopp, råte eller andre fuktskader i huset.

Vask huset i en fei – med denne geniale metoden

Vask huset i en fei – med denne geniale metoden

I fantasien står den perfekte huseieren og vasker fasaden hvert år med vaskekost og kjemikalier. Slik er det ofte ikke. Vi viser deg hvordan du kan vaske huset enkelt.

Fasader som trenger lite vedlikehold

Fasader som trenger lite vedlikehold

Å måtte vedlikeholde fasaden med maling eller beis, er arbeid nordmenn flest setter liten pris på. Her tipser vi om noen alternativer som gir deg mer tid til å nyte hus og hage!  

Huset for deg som hater å male

Huset for deg som hater å male

Da Gisle og Therese Keiseraas skulle bygge enebolig i Trondheim, ønsket de seg hus og hage som krevde lite vedlikehold. Resultatet har blitt en praktisk og moderne bolig med mange lure løsninger. 

Sjekk grunnmuren

Sjekk grunnmuren

Trenger grunnmuren litt ekstra stell i vår? Når snøen smelter, er det på tide å granske husets understell nøye for sprekker, fukt og flassende maling.