ANNONSØRINNHOLD

Endelig ble vi kvitt den mugne lukten

Huset fra 1940-tallet hadde alt - bortsett fra en frisk duft. Den mugne lukten kunne vi ikke bli kvitt, den satte seg i både klær og møbler. - Vi testet Ozoneair og huset lukter nå som det var nytt, sier Madel og Stig Drillestad.

Ekteparet Madel og Stig bor i Moss, i et hus bygget på 40 tallet av Stigs besteforeldre

– Jeg elsket alltid sommerene på ferie hos mormor og bestefar sier Stig og alle i familien var glad da jeg hade mulighet til å overta huset etter mine besteforeldres bortgang.

Les mer her om Ozoneair og finn modellen som passer deg

Madel og Stig har totalrenovert huset, men har slitt med vond lukt i kjellleren, som siger opp i de andre etagene.

De har fått huset inspisert, men det har ingen muggskader. Imidlertid har boligen et betongfundament, og slike har en tendens til å frigjøre fuktighet og lukt i bygningen.

– Vi prøvde «alt» for å bli kvitt lukten. Vaskemidler, luftrensere, vifter i kjelleren. Men ingenting hjalp.

Ozon fjerner lukt og muggsporer

Stig fikk tips om at du kan deodorisere lukt med ozon, en gass som også kalles «aktivt oksygen». Bak innovasjonen står Ozoneair, et teknologiselskap i Luleå.

– Maskinen Ozoneair omdanner oksygen i luften til ozon som angriper og nøytraliserer luftmolekylene. Dårlig lukt forsvinner i tillegg til muggsporer, bakterier, virus og andre skadelige mikroorganismer, sier Johan Lundberg, grunnlegger av Ozoneair.

Eliminerer lukt permanent

Gassen kommer inn i og dekontaminerer kroker og kroker og overflater i tekstiler, møbler, gulv og vegger. Midd og allergener blir også gjort ufarlige.

Ozon har blitt brukt av saneringsbedrifter siden 1970-tallet for å dekontaminere hjem og lokaler fra lukten av ild, mugg og annen lukt.

– Det helt nye med Ozoneair er at du kan rydde opp med ozon hjemme alene, uten noen forkunnskap – for en brøkdel av hva det vil koste å ansette et rengjøringsfirma, forklarer Johan Lundberg.

"En håndterbar maskin, den veier bare noen få kilo og er helautomatisk" sier Madel og Stig

Bare trykk på en knapp

Å bruke Ozoneair er veldig enkelt, sier Stig:

– Bruksanvisningen er tydelig og tilgjengelig på norsk. Du plasserer maskinen midt i rommet, kobler den til en stikkontakt og starter den med et trykk på en knapp. Så forlater du huset og lar maskinen fungere mens du gjør andre ting. Den er helautomatisk og også enkel å håndtere, den veier bare noen få kilo.

Paret startet med å plassere Ozoneair i kjelleren der den fikk lov til å operere i åtte timer. Så la de den i første etasje midt i huset i ytterligere åtte timer.

Noen uker senere gjentok de behandlingen.

Madel og Stig ryddet kjelleren i to omganger. "Ozoneair fikk stå i åtte timer."

– Lukten føles helt annerledes etterpå: frisk og klar! Nå er det som å gå inn i et nytt hus, det lukter som det var nybygd. Det er ren rammemagi, sier Gunnar.

De åpnet skap, garderober og skuffer før oppryddingen, slik at ozonet kunne friske opp klær og tekstiler.

– De luktet som nyvasket etterpå.

"Alle tekstiler luktet friskt etter dekontaminering."

• Ditt tips til folk som er nysgjerrige på å dekontaminere med ozon?

– Ozon er en etablert metode for å bli kvitt alvorlig lukt, og vi kan anbefale Ozoneair på det varmeste. Vi er ikke så tekniske, men vi har knapt opplevd en enklere maskin. Du kan også bruke den til omtrent 1000 behandlinger.

– Et annet tips er å rydde opp med Ozoneair før salg hvis du skal selge huset, bilen eller båten din. Et hus som er fritt for muggen lukt, kan øke i verdi med mange hundre tusen.

Trenger du å bli kvitt dårlig lukt hjemme?

Les mer her eller ring Ozoneair på 38 36 21 70.

Fakta: Derfor lukter det mugent i huset

Den mugne lukten er et vanlig problem, årsaken kan være muggsopp, men huset trenger ikke å være muggskadd. Sommerhus som blir sperret igjen og avkjølt om vinteren begynner å lukte lukket. Ventilasjonen er begrenset, og fuktigheten stiger i alle materialer samtidig som bakterier kan trives. Den mugne og fangede lukten sprer seg ofte og «legger seg» i vegger, gulv og interiør.

Lukten kan også komme fra eldre materialer, som veggpaneler og korktepper. Impregnering i husets konstruksjon (spesielt fra 1960- og 1970-tallet) lukter litt som mugg, men mer skarp. I et linoleumteppe med et skadet overflatelag kan fuktighet trenge inn og linoljen kan bli harsk; så stiger en «oppkastlignende» lukt når du har skrubbet teppet og det tørker. Fuktskadet teppelim kan også lukte muggent.

Mot alle disse luktene fungerer Ozoneair effektivt.

 

 

 

Her kan du rydde opp med Ozoneair

  • Kjelleren – ventilasjonen er ofte dårlig, og det er stor risiko for at det dannes mugg og fuktighet.
  • Kryprom – lukten av fuktighet kan spre seg og legge seg i vegger og interiører.
  • Hjemme hos deg – lukt ligger ofte i møbler, tekstiler og møbler.
  • Vindfang og boder – her lukter det ofte tett som følge av fuktighet og dårlig ventilasjon.
  • Badet og vaskerommet – avløp, fuktighet og dårlig ventilasjon kan forårsake lukt.
  • Bilen – fuktighet, matrester, kjæledyr, reisesyke; en bil begynner ofte å lukte dårlig.
  • Feriehuset, campingvognen, bobilen, båten – står ofte tomt i lange perioder og lukter derfor tett og ofte muggent.

Les mer her om Ozoneair og finn modellen som passer deg

Bruk ozon trygt. Les alltid bruksanvisningen og produktinformasjonen etter bruk.