Ytterdører i gammel stil

Mange bygger nye hus i tradisjonell stil. Da hører ytterdører i gammel stil til.

Den nostalgiske og klassiske husstilen har vært populær i lange tider her i Norge. Skal vi tro ferdighusprodusentene er nordmenn et tradisjonstro folkeslag når det gjelder byggetrender.

Og når man først har valgt det klassiske eller nostalgiske uttrykket, gjelder det å gjennomføre stilen også i detaljene. Og en av de viktigste detaljene å få riktig er ytterdøren.

Staselig: Ytterdøren kan sette stilen for resten av huset. Foto: Vinger trevare

Spor etter generasjoner
Ytterdøren er nærmest husets visittkort. Den forteller kort og greit om huset og hvem som bor der. Her legges førsteinntrykket.

– Kan du tenke deg noe vakrere enn en gammel dør hvor generasjoner har gått ut og inn, år etter år? En nedslitt terskel. En karm hvor kjærlige hender har strøket malingslagene ned til treverket, skriver produsenten Natre på sine nettsider.

Glassfelt en viktig del
Og slik kan det sies. Ytterdøren forteller noe om livet som leves bak husets fire vegger. Den stenger ute eller ønsker velkommen.

I den nostalgiske stilen er det først og fremst det siste vi er ute etter – en dør som innbyr til besøk. Derfor er dører med glassfelt mye brukt i denne stilen.