Nordmenn inspireres av trender og mote farger – Danskene er mest konservative

Når det kommer til boliginnredning, er danskene mer konservative enn nordmenn og svensker.  Både nordmenn og svensker lar seg i høyere grad inspirere av tidenes trender og mote farger.  

Danmark er kjent for sitt design og har en mer minimalistisk tilgang når det gjelder innredning av hjemmet. De er gode til nøytrale farger, rene linjer og simple detaljer og masse lys.

Derimot i Norge ser tendensen annerledes ut når vi går inn i nordmennenes hjem – faktisk allerede før man entrer boligen kan man se forskjellen. Det gjør seg også gjeldende i Sverige. 

Tall viser nemlig at både nordmenn og svensker er mer modige i valg av dører og farger:

– Generelt kan vi se at svenskene og nordmennene i høy grad lar seg begeistre av trendfarger som gul og oransje, også når de skal velge farge på dørene, forteller Tenna Knak, Head of Marketing & Product Managment for SWEDOOR i Nord Europa i en pressemelding, og forteller:

– Dansker derimot foretrekker mer nøytrale og sikre farger som sort, hvit, brun og grå.

Farge på døren stormer frem

I løpet av de siste årene har det vært en stigende interesse i å ha farge på døren. Mer en to tredjedeler av alle ytterdører som selges i Skandinavia i dag er i en annen farge enn hvit – og tendensen er at det har kommet for å bli, mener Tenna Knak:

– Selvom Sverige og Norge fortsatt er mer modige enn danskene, så opplever vi også at danskene i stigend grad gir innpass til fargede dører.  
– Flere og flere får øynene opp for å inndra døren i boligindredningn og tar aktivt stilling til dørens farge og funksjoner. 

Den unike fasaden

Tendensene i Skandinavia viser at vi i høy grad har begynt å prioritere at inngangen til huset vårt skal være mer innbydende og unik. Det skal gi husets fasade kant. 

– Det gir god mening å velge ytterdør fargen, med omhu, siden det er noe av det første man ser og ofte her folk danner førsteinntrykket til hjemmet. Derfor er det opplagt å velge en ytterdør som komplimenterer huset på best måte utenfra.

– Utover det er det også en god mulighet til å skille seg ut fra naboene, ved å velge en unik dør, avslutter Tenna Knak

Kilde: Vores Villa – Les artikkelen her