Husets portaler

Når du skal fornye hjemmet ditt har du mange strenger å spille på. Materialer, farger, mønstre og dekorasjoner er med i samspillet om å gjøre det pent og praktisk. Dørene i huset er også viktige. De loser husets beboere og besøkende fra rom til rom.

Skyvedører er praktiske, men krever monteringsplanlegging. V.M.T. skyvedørskarm kan monteres samtidig med oppsetting av veggstendere. Dørblad kan vanligvis monteres inn etter at vegg og innlisting er ferdig.

Døren leveres både ubehandlet og ferdig behandlet med forskjellige overflatebehandlinger. En ferdig overfaltebehandlet dør anbefales. Det sparer deg for mye ekstra arbeid og gir det beste resultatet, hvis du da ikke tilhører de mest fornemme penselsvingere.

Skifting av dør uten å bytte karm
I svært mange hus er det veldig enkelt å bytte innerdører. Forutsetningen er at dine gamle dører er produsert etter 1973 og har såkalte ”snap-inn” hengsler. I så fall kan den gamle belistningen beholdes. Alt du trenger til arbeidet er en skrutrekker.

Foldedører
Foldedører sparer verdifull gulv-og veggplass, og gir mange muligheter for utskifting av slagdører og oppdeling av rom.
Det finnes mange forskjellige varianter og utførelser; med glass, trespeil, eller glatte paneler. Foldedører kan leveres med overflate i melamin eller i edeltre finering. Utstillinger og brosjyrer gir nyttige tips og ideer.

Portaler
Portaler er innbydende og eksklusive, og likevel enkle utfordringer for en hobbysnekker. Ferdigproduserte buer, gerikter, skjøtestykker og utforinger i utsøkte materialer med en førsteklasses overflatebehandling gjøre arbeidet greit og oversiktlig. Velg mellom furu og bøk eller en kvalitet for maling. Standard bredder er tilpasset de vanligste døråpninger. Utforingene dekker veggtykkelser opptil 190 mm.