ANNONSØRINNHOLD

Derfor bør du spyle rørene dine nå

Spar tid, penger og frustrasjon ved å rense avløpsrørene før de blir tette. 

Rens av avløpsrør er neppe det første huseiere tenker på, men det kan faktisk redde deg fra både skader og uforutsette utgifter. Selv om mange avløp «gror igjen», er det stort sett fysiske fremmedlegemer som har skylden når doen din plutselig går tett.

– Akkurat det opplever nok de fleste som svært dramatisk. Derfor er vår krisetelefon bemannet døgnet rundt hele året, slik at vi kan rykke ut raskt og løse problemet, forteller Arne Clausen i Gravco

Arne Clausen i Gravco

– Nøkkelen til å fjerne fysiske hindringer er profesjonell høytrykksspyling. Vi snakker om utstyr som gir flere hundre bar mer enn de høytrykksspylerne som privatpersoner bruker til å vaske bilene sine med, så dette er ikke noe leketøy, sier Clausen.

Her må man altså vite hva man skal gjøre, og med Gravcos lange erfaring kan du stole på at jobben blir gjort raskt og forsvarlig.

Les mer om høytrykksspyling av tette rør her!

Les også: Det smarteste du kan gjøre for boligen din

Vedlikeholdsspyling: Din beste forsikring

– Over tid vil matrester og fett som skylles ned i vasken feste seg til rørveggene. Det samme gjelder for rørene på badet, der såperester og hår er de store synderne. Siden tette avløpsrør fort gir store skader på bolig og interiør er rådet vårt klart: Vær føre var – slik at skadene ikke oppstår i det hele tatt, sier Clausen.

Denne problemstillilingen var bakgrunnen for at Gravco innførte vedlikeholdsspyling i Norge for fem år siden. Siden har arbeidet deres spart mange boligeiere for store utgifter og mye frustrasjon.

Men hva skiller egentlig høytrykksspyling fra vedlikeholdsspyling?

– Krisespyling dreier seg om å fjerne en konkret propp, mens vedlikeholdsspyling består av en grundig rengjøring av boligens innvendige avløpsrør. Vi starter normalt med å spyle fra sluk på bad og avløp på kjøkken, og så følge opp via stammer og bunnledning ut til det kommunale avløpet.

Arbeidet gjøres uten kjemikalier, kun med varmt vann, roterende dyse og høyttrykk. Resultatet er en kraftig men skånsom rengjøring av rørene, noe boligen din sannsynligvis har meget godt av.

Les mer om vedlikeholdsspyling her!

Vurderer du å skifte ut gamle rør? Husk at det er billigere å vedlikeholde enn å installere nytt!

Faresignaler huseiere bør kjenne til

– Alarmklokkene bør ringe hvis du legger merke til lukt eller klukking fra avløpet. Det er klassiske tegn på rørene begynner å bli tette, og da bør vedlikeholdsspyling stå øverst på agendaen din, hvis du vil unngå store skader, sier Clausen.

Hvis man er i tvil om tilstanden på rørene hjemme, er heller ikke det noe problem:

– Vi har kunnskapen og utstyret, og kan selvfølgelig gjennomføre en rørinspeksjon og gi en tilstandsrapport i forkant, om kunden ønsker det. Og det er også verdt å merke seg at vedlikeholdsspyling kan forlenge levetiden på rørene betraktelig, avslutter Clausen.

Trykk her for å lese mer om hva Gravco kan gjøre for deg og din bolig!

Vil du ha flere tips til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!