ANNONSØRINNHOLD

Dagslys gir mer energi og bedre humør

Vi tilbringer 90 prosent av tiden innendørs, så det er viktig å få så mye dagslys inn i hjemmene våre som mulig. Lyset er nemlig avgjørende for vår velvære.

Dagslys gjennom vinduer i taket gir lyse flotte hjem. Dagslyset fra taket gir mer enn dobbelt så mye lys, som fra fasadevinduer.

Vinduer i ytterveggene er jo alle boliger utstyrt med, og når det ikke er nok, gjelder det å se opp. Å montere vinduer i taket vil endre bruken av boligen dramatisk. VELUX er kjent for takvinduer for skråtak, men har også de beste løsningene for hus med flate tak. 

Det ekstra lysinnslippet ovenfra endrer hvordan et rom oppleves, effekten av takvinduer vil være stor! Dusjnisjen blir et blikkfang, arbeidskroken mer innbydende, og den smale korridoren vil oppleves større når dagslyset slipper inn. 
Det er lett å tenke at vinduer langs ytterveggene er en garanti for nok dagslys, men i et stort rom vil det alltid være områder som lyset ikke når. Et VELUX vindu for flate tak på riktig plass vil gi et mer balansert og jevnt lysinnslipp. 

Takvinduer er den perfekte løsningen hvis du drømmer om å få mer lys inn i hjemmet. Et takvindu gir mer enn dobbelt så mye lys som vanlige vinduer, og kan sørge for at dagslyset kommer ut i alle hjørner. Det spiller ingen rolle om du bor i en enebolig, en gammel villa eller et rekkehus. Alle hus kan få takvinduer.

Se forskjellen med og uten dagslys gjennom det flate taket:

Bilde av en mørk og en lys trapp

Bilde av et mørkt og et lyst soverom

Tenk deg å våkne opp med utsikt til himmelen. Med elektrisk åpningsbart vindu og VELUX ACTIVE, kan du forhåndsprogrammere gardinene til å trekkes fra når du skal våkne om morgenen. Du kan også være trygg på regnsensoren lukker vinduet om det skulle begynne å regne i løpet av natten.

VELUX lager kvalitetsvinduer i et stramt og tidløst design, som har interiør-finish og er konstruert slik at overgangen mellom vindu og tak blir nærmest sømløst. 

Vinduer for flate tak har tre ulike løsningene og alle kan leveres som faste, eller som VELUX INTEGRA® elektrisk åpningsbare med regnsensor og enkel betjening med den ferdig konfigurerte veggbryteren, som er klar til bruk når vinduet er montert. VELUX INTEGRA® er kompatible med VELUX ACTIVE® inneklimakontroll.

For den designbevisste lokker den moderne vindusvarianten med 6 mm buet CurveTech glassoverflate som slipper inn rikelig med dagslys. Takket være at vinduet er uten kanter renner regnet vekk fra glasset, dessuten er vinduet konstruert for å minimere støy utenfra. Dette vinduet passer for helt flate tak (0°-15°). 

Vinduet med plant glass er en elegant og diskret løsning som går fint overens med ulike hustyper, og er egnet for bygg med en takvinkel på mellom 2° og 15°. Aluminiumsprofiler og 4 mm herdet, ripefritt glass gjør at dette vinduet holder lenge. 

Bilde av kuppeler

Kuppel er det tredje alternativet, og er laget i solid akryl som tåler ekstreme værforhold og har god isolasjon mot støy. Kuppelen passer til helt flate tak, og kan like gjerne brukes på offentlige bygg som private boliger. I tillegg til fast og VELUX INTEGRA® kan denne utgaven leveres som sidehengslet håndverkerutgang eller med røykventilasjon som effektivt fjerner varme og røyk ved brann. 

Bilde av en VELUX kuppel

Alle variantene kan påmonteres solskjerming som enkelt kan monteres i vinduet. Velg mellom en elegant plisségardin som demper eller stenger lyset ute, eller reguler med et screen som stenger ute hele 76 prosent av varmen fra solen.