Sponplater består av trevirke som er presset sammen til plater ved hjelp av lim, trykk og varme. Denne prosessen fører til at platene tar vare på trevirkets naturlige egenskaper både med hensyn til skruefeste, brekkasje og overflatehardhet. Sponplater finnes i en rekke tykkelser. For sponplatene til vegger benyttes det som oftest 12 mm. På markedet er det også ubehandlede sponplater som har et spesielt skjøtesystem som ikke krever etterarbeid før tapetsering og minimal bruk av sparkelmasse ved. Takplater leveres normalt i litt mindre format (nettomål 60 x 120 m). I taket (som himling) er det ofte mer bruk av ferdigbehandlede plater.
Gipsplater
De brannhemmende egenskapene til gipsplater er gode samt at de lydisolerende egenskapene også er bra. Når det gjelder struktur og farge er valget i etterbehandling fritt. Fliser, maling, tapet og strie er bare noen av de forskjellige etterbehandlingsmulighetene. Den største ulempen er at for å kunne henge opp tyngre bilder, skap o.l. kreves det spesialplugger. Standardplaten har en tykkelse på 13 mm, med bredder på 90 cm og 120 cm og finnes i lengder fra 2,2 til 3,6 m.Krever du ekstra styrke mot slag og støt bør du velge en glassfiberarmert type. Det finnes en plate på 6 mm spesielt beregnet til rehabiliteringsoppdrag, den kan bøyes i små radier og er derfor også velegnet til buer. Der hvor man trenger ekstra god brannmotstand bør man benytte en 15 mm spesialbranngips. Denne platen har glassfiberarmering og er tilsatt brannhemmende materiale. Det finnes gipsplater spesielt til tak, de har mindre bredde og lengder enn standardproduktet, som gjør produktet lettere å håndtere.
Tregipsplater
Tregipsplater er laget av trespon og gips (med hovedvekt på gips). Platene har gode brannbeskyttende egenskaper, de tåler godt slag og støt, og platene har bra skruefeste. Platene har 50% høyere flatevekt enn tilsvarende tykkelser i gips- eller sponplater. Dette er en fordel i forhold til den lydreduserende evnen. Tregipsplater leveres i normalt fra 10-13 mm, kan for øvrig fåes i fra 6 mm-30 mm.
Trepanel
Trepanel vil gi et naturlig og varm uttrykk. Stående panel er vanligst og enklest å sette opp da man ikke trenger å være så nøye oppe og ned da listverk kommer på og skjuler endene. De fleste velger furupanel, da denne har en flottere og mørkere teging enn gran. Derimot gulner furu raskere enn gran. Gran er imidlertid en billigere løsning og foretreekkes oftest når man allikevel skal male bordene. Dessverre er trepanel en ganske luftåpen konstruksjon, noe som gjør at den har veldig dårlig lydisolerende egenskaper. For å bøte litt på det bør du i hvert fall montere en forhudningspapp tettest mulig bak panelet. Panelene leveres i en rekke ulike profiler, og bredder fra normalt 95 til 145 mm.