6 grunner til at vi elsker handy menn

Snekker har flere ganger blitt kåret til det mest sexy yrket en mann kan ha. Her er seks grunner til at vi digger karer som kan kunsten å svinge hammer og sag.

En undersøkelse av svenske Modette.se viser at svenske kvinner syntes snekker er det mest sexy yrket en mann kan ha. Dette føyer seg inn i rekken av nordiske, snekker-hyllende undersøkelser.

Datingnettstedet Møteplassen kåret også snekker til verdens mest sexy yrke i en undersøkelse fra 2015. Vi er enige i at nevenyttige menn er gode som gull, enten du er singel eller i et parforhold.

Ikke for det, kvinner i dag griper gjerne tak i både snekkerverktøy og andre redskaper selv – men det kan være deilig å slippe også …

– Hvem vet, kanskje drømmer mange kvinner om en mann som kan fikse hjemme og virkeliggjøre innredningsdrømmene deres, sier Emma Bengtsson, markedsansvarlig på Møteplassen.

Snekkeryrket kom for øvrig på delt førsteplass med politi i Møteplassens undersøkelse, men i heimen er det mer nyttig med en handyman enn lovens lange arm, er det ikke?

Her er hvertfall seks ting ved en handymann som får hjertene våre til å hamre ekstra hardt:

1. Han er selvsikker

Se ham for deg: Bredskuldret, bredbeint og barsk. Han grubler en stund over problemet som skal løses – men så vet han brått hva han må gjøre, og går til arbeidet med innstillingen om at «dette fikser jeg glatt!» Menn som skrur, bygger og reparerer, og som har troen på at de klarer det – hva er det å ikke like?

2. Fysisk arbeid er barskt

Håndverkere og hendige karer trives med å bruke kroppen sin. Når en fyr bruker rå styrke for å for eksempel rive en vegg, scorer det ganske mye høyere på sexyskalaen enn en mann som sitter krumbøyd over et tastatur hele dagen. Sånn er det bare (er det lov å skylde på hormoner her?).

3. Han tar ansvar for hus og hjem

Finnes det noe bedre enn en mann som ser at noe må gjøres – og så skrider til verket? Vi dør litt innvendig hver gang vi må mase på en motvillig sofagris, mens gnisten tennes i oss i møte med en handlekraftig kar som får ting gjort.

4. Du slipper billig unna

Jo mer han gjør, jo mindre trenger du å foreta deg. Så om mannen synes det er tilfredsstillende å skru Ikea-møbler, snekre terrasse eller slipe gulvet med en svær og bråkete maskin – vær så god! I mellomtiden sitter vi bare her og planlegger det nye kjøkkenet, hvis det er greit?

5. Dere sparer penger

Det er dyrt å hyre inn håndverkere. Veldig dyrt. Om dere sparer penger på at han snekrer smarte benker til gangen av plankekappet dere likevel hadde tenkt å kaste – vel, da blir det mer penger til kos, moro og romantiske restaurantbesøk. Hurra for handyhunks!

6 … og noen ganger kler han av seg

Advarsel: Fysisk arbeid kan føre til at det blir litt hett. På så mange måter …

Er mannen i ditt liv handy av seg? Stem under!

Vil du ha flere dampende hete tips? Abonner på vårt nyhetsbrev