Slik vasker du håndklær riktig

Tørk deg med myke og velduftende håndklær hver gang du kommer ut av dusjen. Vi viser deg hvordan du bør behandle håndklærne dine.

Hvis du gjerne vil passe på og bevare kvaliteten på håndklær lengst mulig, bør du faktisk vaske dem på et 40-graders skåneprogram. Men hva med bakteriene, tenker du?

Hvis du vasker håndklær på 60-graders varmvask innimellom, fjerner du bakteriene som setter seg i håndklærne. Mer er det ikke behov for.

Et annet råd er også å ikke overfylle vaskemaskinen når du skal vaske håndklær.

Håndklærne har nemlig behov for mye plass rundt seg sammen med mye vann. På den måten får de rikelig med plass til å ligge i bløt og bli helt rene.

Tørking av håndklær

Hvis du vil gjøre enda mer for å at håndklærne skal holde seg lengst mulig pene, skal du helst unngå tørking i tørketrommelen.

Heng håndklærne dine til tørk i en utendørs tørkesnor eller på tørkestativ. Lufttørking er ideelt for håndklær og miljøet, ettersom det reduserer strømforbruket ditt ved å unngå tørketrommelen.

Hvis du likevel gjerne vil sørge for at håndklærne blir ordentlig myke, kan du gi dem et par minutter i tørketrommelen når de er nesten helt tørre.

Det vil løsne opp i håndklærnes stivhet etter vask, men hold deg til fem minutter.

Skal man bruke blekemiddel?

Til de hvite håndklærne er det greit å bruke vaskemiddel med en liten sprut blekemiddel i, men ellers er hovedregelen å aldri bruke blekemiddel når du vasker håndklær.

Det sliter mer enn det gagner.

Vask forskjellige håndklær hver for seg

Vask hvite og lyse håndklær sammen og sorte og litt mørkere nyanser sammen.

Hvis du er typen som ikke har særlig mange håndklær, kan du alltid vaske de hvite håndklærne sammen med den hvite klesvasken og mørke hånklær sammen med den mørke klesvasken.

Behandle fibrene i håndklærne

Fibrene i håndklærne dine er skjøre og trenger å bli behandlet på en spesiell måte.

Den beste måten å vedlikeholde fibrene på samtidig som du beskytter dem, er å bruke et eukalyptus-basert vaskemiddel.

Slik sikrer du god absorbering

Bomullshåndklær som trekker til seg vann på et millisekund er å foretrekke.

Hvis du gjerne vil unngå håndklær som ikke trekker til seg vann skikkelig, bør du unngå å bruke silikonbaserte bløtgjøringsmidler og vaskebalsam når du vasker håndklær i vaskemaskinen.

Disse midlene vil redusere absorberingsevnen til klærne og bidra til at de virker vannavstøtende i stedet for absorberende.

Kilde: Sheridan

Få flere smarte tips – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!