Slik får du myke håndklær

Med disse tre, enkle triksene blir håndklærne dine myke og luftige. 

Det er fort gjort å få stive og ruglete håndklær hvis du ikke vet hvordan du skal ta vare på dem riktig. Hvis du ønsker å alltid ha luftige og myke håndklær i skapet, bør du følge disse tre enkle rådene.

1. Vaskemaskinen

Ikke stapp for mange håndklær og annet skittentøy inn i maskinen selv om det kan være fristende for å hindre å måtte kjøre vaskemaskinen flere ganger.
Det vil for det første gjøre det vanskelig å få håndklærne helt rene, og for det andre vil det motvirke myke håndklær. Det vil heller gjøre det stikk motsatte og gjøre dem harde og stikkete. En tommelfingerregel er at du bør fylle maskinen mellom halvfull og to tredjedeler full.

2. Tørketrommelen

Fall ikke for fristelsen å sette tørketrommelen på maksimal varme når du skal tørke håndklær. Det vil ta noe av luftigheten ut av håndklærne. De skal helst tørkes moderat langsomt og på moderat varme.

Foto: Getty Images

Når du tørker håndklærne i tørketrommel bør du passe på at de er helt tørre når du tar dem ut, ellers risikerer du mugg og sopp i tekstilene. Da vil du hvertfall ikke ha luksuriøse og myke håndklær.

3. Tøymykner – gir det myke håndklær?

For mye skyllemiddel vil gi håndklærne dine en voksaktig overflate. Det ser ikker bra ut og føles heller ikke ubehagelig. Bruk derfor tøymykner med måte. Bruk bare halvparten av den dosen som står på flasken.

Det er også en mulighet å droppe tøymykner helt, og istedet helle ca. en desiliter hvit eddik i vaskekammeret.

Det finnes mange utsagn og myter om tøymykner, som du kan lese mer om her.