Få mykt og velduftende tøy uten tøymykner

Vi har lært det: Tøymykner er allergifremkallende og dårlig for miljøet. Derfor gir vi deg en god erstatning for å få mykt og velduftende tøy.

Tøymykner – ja, nei eller tja…?

Tøymykner med regnbuefarger, glade babyer eller myke bamser på etiketten som lokkemiddel, er ikke i populært hos miljøorganisasjoner.

Miljøstyrelsen i Danmark har anslått at bruk av tøymykner kan gi 3000 tonn skadelige kjemikalier på årlig basis. Det går spesielt utover vannmiljøet i naturen. 

Tøymykner kan skade huden

Det er også kjent at tøymykner kan forårsake allergier hos forbrukeren, særlig på grunn av det høye innholdet av parfyme. 

Flere og flere opplever allergiske reaksjoner på grunn av kjemikalier i det daglige liv.

LES OGSÅ: Ikke bruk for mye pulver

Slik får du myke og velduftende håndklær

Med vanlig husholdningseddik kommer du langt på vei.

Hvis du heller litt eddik der du vanligvis heller tøymykneren, kan du oppnå den samme effekten.

Eddiken vil fungere som avkalkning, og vil samtidig fjerne dårlig lukt. Eddiken gir derimot ikke den samme gode lukten som tøymykneren gjør, men dette finnes det en annen god løsning på.

Fyll en krukke med eddik, og legg i lavendel, roseblader, timian eller annet som gir fra seg en herlig lukt. Så enkelt har du din egen, kjemikaliefrie tøymykner. 

Om du også vil unngå statiske klær, er ikke eddiken mye til hjelp. Da kan du eventuelt bruke parfymefri tøymykner fra de miljøvennlige merkene.