Få hjemmet rent i en fei!

Har du invitert gjester, men ikke rukket å vaske huset? Ingen grunn til panikk - her er 8 gode rengjøringstips som går unna i en fei!

enkel husvask

Vi kjenner alle følelsen av å ha invitert gjester over, maten er klargjort og alle gleder seg – men husvasken har gått i glemmeboken. Det trenger heldigvis ikke å ta mer enn noen minutter å sikre at huset er klart for fest. Støvet legger seg raskt på diverse overflater, og baderomsspeilet har kanskje fått noen fingermerker. Men fortvil ikke – det er fort gjort å få det rent og pent!

1. Visuell kontroll

Gå en rask tur rundt i huset og gjør en visuell kontroll. Rydd det som må ryddes. Sett bøker tilbake i bokhyllen, legg pleddet pent over sofaermelenet og sørg for at rommet oppleves ryddig ved første øyekast.

2. Enkel støvfjerning

Tørk støv på de mest utsatte områdene som hyller, tv-benken, vinduskarmer og andre synlige flater. Bruk alltid en tørr mikrofiberklut.

3. Rent kjøkken

Kjøkkenet bør være rent og ryddig når gjestene kommer. Derfor må du tørke bort matrester og sette ting inn i skap og kjøleskap. Vask benkeplatene med en spraysåpe. Bruk stålglans på alle stålflater. Komfyrtoppen rengjøres med egen keramikk og glassrens.

4. Liten runde på gulvet

Støv på gulvet er enkelt å bli kvitt med en tørrmopp. Den sørger for at gulvene ser nyvasket ut. – Husk at vått rengjøres med vått. Tørt rengjøres med tørt.

5. Sjekk servanten på badet

Smuss på servanten og området rundt blir veldig synlig. Bruk en baderomsspray eller en vipes og fjern inntørket tannkrem og såperester.

6. Gjør det speilblankt

Speilet på badet trenger en rask vask. Det samme gjør andre blanke overflater. Rengjør du disse flatene, vil også resten av huset virke renere. Bruk en speilklut og et middel beregnet for speil- og glassflater.

7. Vask toalettet

Du må ikke nødvendigvis rengjøre hele toalettet, men ta en rask vask av toalettlokk og sete. Bruk også en WC-rens nede i skålen og gå over med toalettbørsten, så både ser og lukter det rent.

8. Gå ut med søpla

For all del – ikke glem å gå ut med søpla før gjestene kommer. Ingenting lukter verre enn matavfall som har ligget for lenge.