Superdoene kommer!

Toalettene blir stadig mer forseggjorte og praktiske. Eget nattlys, åpen spylekant og berøringsfrie knapper er nyheter å se opp for til et av husets mest brukte møbler.

Det kan være vanskelig å få toalettet helt rent, siden det er vondt å komme til med dobørsten oppunder spylekanten for å få fjernet skitt og belegg. 

Hygienic Flush fra Gustavsberg/ Villeroy & Bosch har glatte overflater og åpen spylekant. Det gjør at smuss ikke fester seg, og at rengjøringen går enklere. Veiledende pris (uten sete) er kr 2205. 

Duravit har modellen Durastyle Rimless, med en åpen, kantløs flate som er lett å rengjøre. Kr 2225 hos Comfort-kjeden. 

Durastyle Rimless har også en  dynamisk vannstrøm som gir bedre skylleeffekt i toalettet.

Funksjonelt og fancy

Med designtoalettet Monolith Plus fra Geberit kan du gå på do uten å måtte skru på lyset om natta: Den har nemlig et eget lys, som skrur seg på automatisk når noen kommer i nærheten. LED-lyset har sju ulike farger du kan velge mellom, og i tillegg kan det høyteknologiske toalettet skilte med stillegående automatisk luftavsug. Aldri mer vond lukt på do! Veiledende pris er
kr 15 000. 

Om du er bekymret for bakteriespredning etter toalettbesøket, bør du sjekke ut berøringsfrie betjeningsplater, hvor det holder å vifte med hånden foran platen – for eksempel Sigma 10 fra Geberit. 

Toalett med dusj

I Østen er det helt vanlig å bruke vann i stedet for papir etter dobesøket. Denne trenden er også stigende i Norge. Det er få som velger å installere et eget bidet, men det finnes flere toaletter med en egen dusjfunksjon på markedet. 

Gå på do «asian style» med Geberit Aqua Clean Sela, og få en behagelig vask etter endt besøk.

Geberit Aqua Clean Sela er for deg som vil gå på do som en dronning. Det gulvstående dusjtoalettet vasker deg ren med lunkent vann – og føner sågar stumpen tørr før du reiser deg etter å ha gjort ditt fornødne. Kr 21 995.

Bidetta hånddusj fra Oras kobles til servantbatteriet.

Bidetta hånddusj er en trådløs enhet som kan installeres ved toalettet om du har en Oras Optima servantkran. Den gjør at du får en hygienisk rengjøring etter dobesøket. Veiledende pris
kr 2990. 

Sensowash C fra Duravit er et bidetsete for papirløst toalettbesøk, med en spylearm med ulike innstillinger for vanntrykk og temperatur. Du blir også behagelig tørket av varm luft, og setet kommer med fjernkontroll og nattlys. Kr 13 744 hos Comfort.