Dette kan skje hvis du heller ut vaskebøtten i toalettet

Etter at man er ferdig med å vaske er det enkelt å bare helle vaskevannet ut i do. Men du skal være litt på vakt, ellers kan dette skje.

cropped view of plumber using plunger in toilet bowl during flushing in modern restroom with grey tile

Når huset skal vaskes og skures heller man ofte opp flere liter med vann og såpe i vaskebøtten. Og når du er ferdig med å vaske, ja da skal vannet ut et sted. Noen heller det i dusjen, vasken eller i do. Gjør du sistnevnte, å heller vaskebøtta i toalettet, skal du være litt oppmerksom på at det kan oppstå problemer. 

En viivilla leser opplevde nemlig at toalettet oppførte seg rart etter at hun hadde helt ut ca 7 liter med vann i toalettet. Når hun trakk ned, var det som om det kom mye luft i vannet som kom fra sisterna, og det bråket mye mer enn normalt, og skyllingen varte lenger.

Spørsmål og svar er hentet fra Vi i Villas forum, som ikke eksisterer mere.

Det var ikke første gang hun helte vaskebøtta i do, men kanskje første gang med så mye vann. Så hva hadde skjedd? 

Vaskebøtten i toalettet kan være føre til flere problemer 

En leser anbefalte å høre med rørlegger og en annen leser svarte at det kunne være obstruktiv undertrykk. Et lufttrykk som har blitt utløst da man tømte bøtta (altfor raskt) i do, som har trengt gjennom ventilen som fører sisterne vannet ned i klosettskålen. 

Det kan skape et undertrykk som kontinuerlig skaper et vakuum i sisterna (vanntanken). En slags diger luftboble, med andre ord, legger seg på bunnen i sisternen. 

Leseren endte med å kontakte rørlegger. 

Problemet var en plastbit som lå og tettet igjen for vannet mellom sisternen og skåla. Så når hele vannbøtta ble helt i do hadde plastbiten flyttet seg slik at den tette igjen. 

Vi anbefaler at du alltid tar kontakt med en rørlegger.

Pinterest Instagram Print