Dette kan skje hvis du heller ut vaskebøtten i toalettet

Etter at man er ferdig med å vaske er det enkelt å bare helle vaskevannet ut i do. Men du skal være litt på vakt, ellers kan dette skje.

Når huset skal vaskes og skures heller man ofte opp flere liter med vann og såpe i vaskebøtten. Og når du er ferdig med å vaske, ja da skal vannet ut et sted. Noen heller det i dusjen, vasken eller i do. Gjør du sistnevnte, å heller vaskebøtta i toalettet, skal du være litt oppmerksom på at det kan oppstå problemer. 

En viivilla leser opplevde nemlig at toalettet oppførte seg rart etter at hun hadde helt ut ca 7 liter med vann i toalettet. Når hun trakk ned, var det som om det kom mye luft i vannet som kom fra sisterna, og det bråket mye mer enn normalt, og skyllingen varte lenger.

Spørsmål og svar er hentet fra Vi i Villas forum, som ikke eksisterer mere.

Det var ikke første gang hun helte vaskebøtta i do, men kanskje første gang med så mye vann. Så hva hadde skjedd? 

Vaskebøtten i toalettet kan være føre til flere problemer 

En leser anbefalte å høre med rørlegger og en annen leser svarte at det kunne være obstruktiv undertrykk. Et lufttrykk som har blitt utløst da man tømte bøtta (altfor raskt) i do, som har trengt gjennom ventilen som fører sisterne vannet ned i klosettskålen. 

Det kan skape et undertrykk som kontinuerlig skaper et vakuum i sisterna (vanntanken). En slags diger luftboble, med andre ord, legger seg på bunnen i sisternen. 

Leseren endte med å kontakte rørlegger. 

Problemet var en plastbit som lå og tettet igjen for vannet mellom sisternen og skåla. Så når hele vannbøtta ble helt i do hadde plastbiten flyttet seg slik at den tette igjen. 

Vi anbefaler at du alltid tar kontakt med en rørlegger.