Slik rengjør du baderomsvifta

Rens vifta på badet og få et sunnere inneklima. Her lærer du hvordan, og hvor ofte, det bør gjøres!

Sunt inneklima på badet

Når du holder vifta på badet ren, sørger du både for å holde kontroll på fuktigheten og det generelle inneklimaet. Du bør rengjøre vifta et par ganger i året for å unngå at muggsopp får satt seg der. Mugg kan sette seg både i vifter, baderomsinnredning og andre fuktige steder. 

Sjekk vifta med papir

Et lett triks, som kan vise om det er på tide med en rengjøring, er å holde et stykke toalettpapir opp mot viften. Hvis papiret setter seg fast av seg selv, så suger ventilatoren fint. Og hvis papiret ikke sitter fast, er det på tide å rense den. 

Slik rengjør du baderomsvifta

Det finnes forskjellige måter å rengjøre viften på badet. Hvis det bare er litt støv og skitt som blokkerer utluftingen, kan det holde med en runde med støvsugeren. 

Hvis viften trenger grundigere rengjøring, kan du vaske den med vann og såpe. Husk å skru av strømmen til apparatet. Fjern dekselet og vask det for hånd eller kjør det i oppvaskmaskinen. Tørk det godt før du setter det på plass igjen. 

Muggsopp i baderomsvifta

Hvis det er gått så langt at viften har fått mugg i seg, er ikke vann og såpe nok i rengjøringsprosessen. Da må kraftigere, muggdrepende midler i bruk.

Kilde: Samvirke

Vil du ha flere tips og triks til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!