Slik innreder du et praktisk vaskerom

Et godt planlagt vaskerom innredet med holdbare materialer gjør hverdagen til en drøm. God lagringsplass på vaskerommet gjør at du enkelt kan rydde unna ting som ellers ville stått fremme. 

Praktisk vaskerom: Løsninger 

For å få en lettere og mindre komplisert hverdag, er et praktisk vaskerom en viktig komponent. Rommets betydning i hjemmet vokser, og stadig flere innser det smarte i å samle en rekke funksjoner her.

– Vi ser en sterk trend der vaskerom og grovkjøkken nå har blitt et viktig rom i huset. Vaskerom er noe som stort sett har vært forbeholdt eneboliger tidligere, men nå ser vi at vaskerom også prioriteres i mindre leiligheter, og vi ofrer gjerne areal for å kunne lage et slikt praktisk rom, forteller Judith Birkeflet, produktsjef hos en av Rørkjøps samarbeidspartnere, Brødrene Dahl, i en pressemelding fra Ifi. 

Flerfunksjonelt rom

Vaskerommet kan bli sett på som husets mest flerfunksjonelle rom. Det er mye som skal få plass på vaskerommet, og mye skal oppbevares praktisk og tilgjengelig, men samtidig ute av syne. Samtidig som man skal få vasket og tørket tøy, skal gjerne også støvsuger, vaskemopp og strykebrett få en plass.

– I dag er det mange som prioriterer å lage et stort vaskerom. Dette kombineres ofte med en grovinngang og garderobe. Her kan du sette fra deg møkkete støvler, tørke vinterdressen eller vaske en sølete hund etter en skogstur, forteller Hege Johansen fra Foss Fabrikker. 

Moppeskaft og støvsuger og alt det du trenger til vask og rengjøring kan med fordel plasseres inne i skuffer og skap.

Smart innredning

Rikelig oppbevaringsplass, god arbeidshøyde og varme gulv er viktig for å få et mer praktisk vaskerom. Her er noen tips til hva du bør tenke på når du skal innrede og pusse opp vaskerommet:

  • Benk med integrerte kurver. Dette er en smart investering å ha på vaskerommet da det gjør det lettere å sortere skittentøy, noe som frigir plass på gulvet og gir et mer ryddig uttrykk. De fleste vurderer en benkeplate som er rundt 120 centimeter lang, men dette varierer basert på dine behov.

  • Utslagsvask. Med en stor utslagsvask kan man lett tømme vaskebøtten og skylle støvler. 

  • Arbeidsflate i gunstig høyde. Vaskerommet blir et slags arbeidsrom, så det kan være lurt å ha arbeidsflaten i riktig høyde, sånn at ryggen spares mest mulig. 

  • Alle flater bør tåle fukt. Dette gjelder vegger, gulv og også møbler. 

  • Strykebrett i skuffer. Å “gjemme” strykebrettet i en skuff er en praktisk og fin måte å skjule det på. 

  • Uttrekkbare hyller og skap. Her bør det være god plass til vaskebøtter, langkost og støvsuger. 

  Med strykebrettet innlemmet i en skuff, er det lett tilgjengelig ved behov, men ute av veien ellers.

Mindre plass men fortsatt praktisk

Ikke alle har mulighet eller plass til å tenke stort når det kommer til vaskerommet. Fortsatt er det muligheter til å få til et effektivt vaskerom på få kvadratmeter.

– Også i et lite rom uten mulighet for utvidelse, går det an å få inn smarte løsninger. For den med baderom og vaskerom i ett, finnes løsninger som tilbyr samme utførelse på baderomsinnredningen og vaskeromsinnredningen. Dette sikrer en mer helhetlig stil, sier Johansen.