Smart servantbenk på badet

Den smarte servantbenken på badet er enkel og rimelig å bygge. Det unge paret valgte å lage et servantskap av lette isoporplater kledd med fliser.


Det åpne servantskapet i middelhavs-stil, med plass til to vasker og rikelig med hyller er en lekker og rimelig løsning.
Et lite Bonsai-tre gir badet et eksoktisk preg.
Et lite Bonsai-tre gir baderommet et eksotisk preg.

Opprinnelig var badet knøttlite. Paret bestemte seg derfor for å rive ned en vegg og innlemme et tidligere soverom i baderommet. Noe som har gjort at familien i dag har fått et stort og luftig bad på 9 kvadratmeter. De valgte å bygge et åpent servantskap i middelhavs-stil av litexplater, med plass til to vasker og rikelig med hyller til håndklær og toalettsaker. Ideen til den robuste benkeløsningen er klekket ut av interiørdesigner Camilla Solli.

Materialet er enkelt å jobbe med fordi det er lett å forme og veier lite. Da benkeskapet var ferdig formet med de rette dimensjonene, var det enkelt for flislegger å kle det med fliser. En stor speilflate er murt inn i veggen over servantbenken, noe som gir badet enda større romfølelse. Solli har også valgt personlig flisedekor på gulvet ved å forme en stor sirkel midt på gulvet, der det er brukt mindre filser enn ellers på badet, noe som skaper dynamikk i interiøret.

Lett å holde i orden
På vegger og gulv er det valgt italienske fliser i en mild sandfarge for å gjøre det store badeværelset så lunt som mulig og likevel beholde det lyst og luftig. Varmekabler sørger for at gulvet er behagelig å tråkke på for barbente føtter. Foreløpig er badet kun utstyrt med dusj.

På sikt er planen å komplettere med boblebadekar i det ene hjørnet når de finner et kar som har den rette designen og som har et godt renseanlegg. Baderommet er lett å holde i orden, særlig på grunn av den robuste servantbenken, som gir plass til alt baderomsutstyret. For øyeblikket har familien dilla på dekordetaljer i lilla og grønt.

Det nøytrale baderommet er derfor utstyrt med lilla og grønne håndklær og store lilla bastkurver med plass til kremer og såper. Et lite Bonsai-tre, en etnisk krakk og store grønne bambuskvister i brun krukke på gulvet er utsøkte detaljer som gjør baderommet på norsk grunn litt mer eksotisk.

Forbrukerinfo: 
  • Badet er tegnet av Camilla Solli. Hun har spesialdesignet servantbenken og er arkitekten bak flisemønsteret i sirkelen på baderomsgulvet.
  • Flisene kommer fra TM Bergersen.
  • Dusjløsningen fra Gustavsberg.
  • Servanter og toalett fra Villeroy & Boch.
  • Servantbenken er laget av Litex-plater fra Glava.
  • Blandebatterier fra Gustavsberg.