5 feil du aldri må gjøre når du tar klesvasken

Det er sant at en moderne vaskemaskin gjør det meste av arbeidet, men du kan ikke ligge helt på latsiden. Her er 5 typisk feil folk gjør når de vasker klær!

vaske klær

Ok, det må gå raskt, og du har betalt en nettosum for vaskemaskinen din. Det er akkurat derfor du ikke bare kan tillate deg å overfylle, slurve eller ta enkle snarveier så fort du får sjansen. Her får du 5 punkter du ikke bør ignorere når du står med armene fulle av skitne klær. Hvis du slutter å gjøre disse feilene, vil klesvasken bli mye bedre og den dyre maskinen din vil vare enda lenger.

1. Klesvasken overfyller maskinen

Moderne vaskemaskiner er store og kan romme mange kilo, men vi har en tendens til å presse de til det ytterste. Du presser alltid inn et ekstra håndkle eller en ekstra t-skjorte. Slutt med det! Du hindrer nemlig vannet i å bevege seg ordentlig rundt i vaskemaskinen, og det samme gjelder vaskemidlet. Dette sliter både på tekstiler og elektronikken.

2. Du ignorerer anbefalingene for riktig mengde vaskemiddel

Å glemme eller ignorere anbefalingene for riktig dosering av vaskemidler er en ting vi alle gjør. Vaskemidler er som oftest ekstremt effektiv, og du kan dermed bruke en mindre mengde enn du tror. Dersom du tror at litt ekstra vaskemiddel vil bidra til renere klær, tar du feil. Du kan skade både klærne dine og miljøet ved overdreven bruk av vaskemiddel. I tillegg gjør du lommeboka en tjeneste ved å dosere riktig.

3. Klesvasken kjører alltid på de samme programmene 

Det er synd hvis du ikke anvender alle egenskapene som finnes i en moderne vaskemaskin i dag. De fleste av oss har en tendens til å bruke de samme to programmene igjen og igjen; ett for grov vask og et program for finvasken. Men det finnes mange ulike programmer som kan bidra til å øke holdbarheten til klærne dine, samtidig som du sparer både lommeboken og miljøet.

4. Du rengjør ikke maskinen

Selv om en vaskemaskin bruker rene midler, er det fortsatt nødvendig å rengjøre skuffer, filtre og tørketrommelen. Ellers klumper støv og rengjøringsprodukter seg sammen og etterlater en dårlig lukt og potensielt streker på klærne.

5. Du sjekker ikke vannforsyningen

Det er viktig at du ofte inspiserer maskinens vannforsyning og filtre. Vi har en tendens til å tro at den klarer seg på egen hånd, men vannslangen kan være kalket til eller i nærheten av å gå i stykker. Dermed bør få kontrollert hele maskinen regelmessig.