Flexit tilbakekaller brannfarlige baderomsvifter

Storleverandør tilbakekaller 75.000 baderomsvifter fra norske hjem. Sjekk om du er berørt her.

Det var tidligere i vår at Flexit tilbakekalte eldre versjoner av baderomsviften Silent Eco. Årsaken var enkelte branntilløp i modeller produsert mellom 2012 og 2017.

Men Flexit tar ingen sjanser, og gjør nå ytterligere grep for nå ut til norske husstander med advarsel og oppfordring om å kontrollere sine Flexit Silent Eco-vifter.

Det er levert rundt 75.000 av disse viftene i Norge. Og selv om det kun er registrert få branntilløp, utfører Flexit nå full tilbaketrekking, med brev til samtlige 2,3 millioner husstander i Norge.

– Vi kan ikke ta noen sjanser i saker som dette. Derfor velger vi en full tilbaketrekking. Vi ber innstendig om at folk, dersom de er i det minste tvil, sjekker hvilken vifte de har, sier Knut Skogstad, administrerende direktør i Flexit, til avisa Tidens krav.

– Skru av bryteren med en gang, og demonter den. Vi erstatter den med en ny! Har du en vifte som er montert av autorisert installatør og har dokumentasjon på det, vil vi også sørge for at en lokal montør monterer den nye viften for deg, sier Skogstad.

Sjekk om du er berørt her

Spørsmål og svar:

Hvordan vet jeg om min vifte er berørt?

I dette skjemaet finner du bilder og annet som hjelper deg å identifisere om dette gjelder ditt produkt.

Hvor lang tid tar det å få ny vifte og hvordan blir ny vifte levert til meg?

Når Flexit har registrert henvendelsen, vil vi forberede utsendelse av ny vifte. Viften sendes med post, og du får en SMS når den kan hentes.

Hva gjør jeg med den gamle viften?

Din gamle baderomsvifte må kasseres, behandles som elektrisk avfall og registreres at ikke lenger er i bruk.

Hvordan løsner jeg frontdekselet på viften?

Dekselet har en liten «knast» i enden, ved Flexit-logoen. Løsne dekselet ved å trykke inn knasten med et lite skrujern, samtidig som du vipper dekselet opp.

Gjelder problemet andre Flexit-vifter enn Silent Eco?

Nei, det gjør det ikke.

Får jeg dekket kostnader ved installasjon?

Dersom du har dokumentasjon på at din vifte er montert av autorisert installatør, sørger Flexit for forskriftsmessig montering av den nye viften.

Kilder: Flexit, Tidens krav