![]() |
Mange foretrekker dusjkabinett. Foto: Ifö |
Hva er vel bedre enn å klyve inn i dusjen for en kald avrivning en varm sommerdag eller å varme kropp og sjel i dusjstrålene en bitende vinterkveld?
For noen holder det med en enkel dusj for å gjennomføre ritualene, mens andre vil ha noe i tillegg. Mange drømmer om en steamdusj eller en massasjedusj med en rekke justeringsmuligheter. Eller kanskje med radio og stereoanlegg og muligheten til å sitte ned. Alternativene er flere.
![]() |
Er det en dusj eller et romskip? (Foto: Trond Folckersahm) |
– Vi merker at det er et økende marked for annerledes dusjopplevelser, sier produktsjef i Comfort-kjeden Olav Åstvedt.
– Men de fleste velger faktisk tradisjonelt. De er mer opptatt av at dusjen er lukket, enten i form av et kabinett eller med dusjvegger. Her har det skjedd en stor endring.
Herdet glass er mer populært på grunn av enklere vedlikehold, og plast har måttet vike plassen. Det gjelder både kabinett og vegger. Samtidig er det en god sikring mot vannskader, spesielt i eldre boliger, sier Åstvedt.
Selve utformingen på kabinettene har også endret seg vesentlig. Nå er det fasettformede og runde løsninger som gjelder. Gjerne med sving- eller skyvedører.
– Det siste på markedet er avanserte dusjløsninger i kombinasjon med boblekar. Dette blir rene bademaskiner og krever et baderom av en viss størrelse. Men har du lyst, har du lov, mener produktsjefen.
Dusjtips:
- Monterer du en dusjvegg selv, må det alltid silikoneres på utsiden. Gjør du det på innsiden, blir det lekkasjer.
- Velg en seriøs leverandør som kan garantere at det vil finnes reservedeler også om fem år.
- Velg en kabinettløsning med minst mulig silikon. Silikon samler smuss og skitt.
- Spar energi og monter en sparedusj.
Produktinformasjon: |
|