Stilfint i dusjen

Riktig valg av armatur og dusjsett kan utgjøre forskjellen mellom et veldesignet bad og et sånn passe greit gjennomført bad.

Valg av dusjsystem er kanskje ikke den delen av baderomsfornying som opptar deg mest, men det er likevel et valg som har mye å si for helheten i baderomsinteriøret.

– Vi tilbringer mye tid på baderommene våre og derfor er det viktig at den sentrale opplevelsen, vannet, lever opp til de høyeste forventninger, sier Ola Persson. Han er varemerkeansvarlig hos Mora Armatur, som har lansert en ny dusjserie i vinter.


Minimalistisk: Stram stil med Mora Inxx.

Mora Inxx
– Den mest fremtredende dusjen i serien er Mora Inxx. Den er produsert helt i metall og har et vakkert formspråk. Dessuten er den utstyrt med en ekstra stor taksil for maksimal nytelse og komfort, sier Persson.

Takdusjen er på sjenerøse 25 centimeter og står i kontrast til resten av armaturet som er holdt i rene, stramme linjer med et minimalistisk preg.

Mora Inxx har et antikalksytem som skal hindre at munnstykket tilstoppes av kalk. Kalkavleiring er dog sjeldent et problem i Norge hvor vannet er atskillig bløtere enn f.eks. England. Det kan likevel være aktuelt for de tre nordligste fylkene våre, som sies å ha hardere vann enn resten av landet.


Rektangulært: Dusjhodet fra hans Grohe dekker både hode og skuldre.

Raindance konturdusj
De fleste dusjhoder er formet som en sirkel, men hos Hans Grohe har de designet rektangulære dusjhoder. Tanken er at denne utformingen gjenspeiler kroppens fasong sett fra oven.

– Formen på hodedusjen ble utformet med tanke på konturene til den menneskelige kropp – spesielt skulderbredden. Resultatet er at hele kroppen skjemmes bort med denne frodige, luksuriøse dusjen.

Med Raindance konturdusj kan du velge mellom to dusjstråler. RainAir lar dusjvannet regne ned på deg i hele bredden, mens RainFlow gir en mer konsentrert flomstråle. De rektangulære hodedusjene finnes både for takmontering og for veggmontering.

Mora Classic
Er du på jakt etter noe som kan spille opp mot den nostalgiske stilen, bør du se etter armatur med rundere former og gjerne med håndtak av porselen eller tilsvarende. Eksempler på dette finner du både i form av Eurobads Classic eller Venice og Moras Classic.

– Mora Classic er en eksklusiv serie vannkraner som ivaretar de gamle designidealene med de runde og kraftige formene. Mora Classic Family gir deg en fantastisk kombinasjon av moderne teknikk og klassisk tidløs stil, skryter Persson.

Du kan få Mora Classic både som enkel hånddusj eller som kombinasjonsdusj, d.v.s med både hånddusj og takdusj.


Fargelek fra Gustavsberg: Velg mellom fem forskjellige farger.

Coloric
Dersom du ønsker litt farge på badet, kan Gustavbergs serie Coloric være et alternativ. Gustavsberg lanserte den fargerike Coloric-serien som 100% miljøvennlig, og hevder at Coloric er det første blandebatteriet laget av aluminium og uten miljøfarlig bly, noe som gjør kranene gjenvinnbare.

– Kranene, som er utviklet i aluminium, er fullt resirkulerbare. Produksjonen er energieffektiv, produktene er lettere enn tradisjonelle kraner og de har en smart vannsparingsfunksjon, har Bjørn Fredricson, administrerende direktør for Villeroy & Boch Norge AS, uttalt.

Vi kan dog ikke se at Coloric er miljømerket, så et valg av Coloric bør først og fremst taes på et estetisk grunnlag. Du får Coloric blandebatteri og dusjsett i fargene rød, blå, svart, sølv og champagne.


Dusjbue: Vann fra alle kanter med denne dusjbuen fra Hans Grohe.

ShowerArc dusjbue
For deg som synes at vann er terapi, kan dusjbuen fra Hans Grohe være en drøm som går i oppfyllelse. Dusjbuen gir deg den totale dusjopplevelse ved hjelp av hånddusj, takdusj og seks sidedusjer i ulike høyder. Dusjbuen passer dog ikke til alle dusjer, da den er beregnet på hjørnemontering.

Er du ikke ren når du kommer ut av denne dusjen, er det i alle fall ikke dusjens feil!