Slik får du rene dusjvegger

Sliter du med å få dusjveggene rene? Det behøver ikke være så vanskelig.

Dusjvegger som er blitt grå av såpe er ikke særlig pent, og noen ganger kan det være vanskelig å få dem rene igjen. Men det behøver det ikke være. Følg disse enkle vedlikeholdsrådene, og du kan slippe skjemmende dusjvegger.

Daglig
Unngå fast såpe i form av såpestykker i dusjen. Disse etterlater mer flekker på dusjveggene enn flytende såpe. Det er også hendig å ha en gumminal eller en myk klut liggende i dusjen. Dra over dusjveggene etter bruk, så unngår du kalkavleiringer fra vannet. Samtidig ser dusjen straks renere ut.

Du bør unngå fast såpe i form av såpestykker i dusjen, da disse etterlater mer flekker på dusjveggene enn flytende såpe.

Ukentlig
Gustavsberg anbefaler at du tørker over dusjveggene med et mildt rengjøringsmiddel, som for eksempel flytende oppvaskmiddel. Har du glassvegger, kan du godt bruke vanlig vinduspuss for å få den flotte overflaten igjen. Unngå produkter med skuremidler, aceton, alkohol eller sure rengjøringsmidler, da disse kan skade veggene og føre til at de blir vanskeligere å rengjøre senere. 
Har du fliser i dusjen, må du heller ikke glemme å rengjøre dem. Jif Baderom løser opp kalk, smuss og såperester, og fungerer veldig bra på fliser i dusjen. Produktet er dessuten svanemerket. Spray på og la den virke noen minutter før du tørker av. Skyll eventuelt med vann etterpå.

Hvert halvår
Rørleggerkjeden Varme og Bad anbefaler å bruke bilvoks på glassdører og dusjkabinett en gang i halvåret. Det forsegler porene i glasset og gjør det lettere å rense. Du kan også kjøpe spesialmidler med samme effekt fra produsenter av baderomsprodukter.

Ved utskifting
Har du gamle dusjvegger eller skal renovere badet, kan du i dag få dusjvegger i glass med nanoteknologisk overflatebehandling som skal gjøre det lettere å holde dem rene. Gustavsberg kaller overflatebehandlingen for «Clear Glass», mens Duscholux har gitt den navnet CLEARtec.

Kilder: Varme og Bad, Gustavsberg, Lilleborg, VVS Marketing