Slik borer du i fliser

Å bore i fliser er en utfordring. Men her er tipsene for hvordan du borer uten at flisene sprekker.

Bare tanken på å bore i flisene på badet kan være skremmende. Og det er ikke helt risikofritt: For flisen kan sprekke, membransiktet kan punktere eller varmekabler kan skades. Derfor er det viktig å vite hva som ligger bak flisen du skal bore i.

− Det gjelder å være varsom. Men stort sett går det bra. Pass bare på og ikke bore for langt inn. Kabler og rør er uansett beskyttet, sier Erik Haukerud fra Golvabia Norge til ifi.no.

Velg riktig bor

Noen fliser er hardere enn andre og da gjelder det å bruke rett bor. Til de hardeste flisene trenger du et diamantbor, og størrelsen på boret avhenger av størrelsen på pluggen du skal sette inn.

Det står på pakken hva slags størrelse du trenger, men du kan også spørre i butikken. Har du en drill med slagbor-funksjon, må du passe på at den står på normal drill.

Et flisebor er utformet som en pil. Det skraper seg inn i flisen. Foto: Robert Walmann/ifi.no

 

Hold deg i midten og ta det rolig

Når du skal bore i flisen anbefales det å bore mest mulig mot midten av flisen. Da er det minst sjanse for at flisen sprekker.

Slik borer du i fliser

1. Marker stedet du skal bore med maskeringstape for å forhindre at boret sklir på den glatte overflaten. Bruk gjerne en syl til å bryte overflaten.

2. Sørg for at du bruker et egnet flisebor til drillen, og ikke bruk slagdrill-funksjonen. Vær forsiktig når du borer og ikke press for hardt.

3. Når du har boret hull i flisen, skal det fylles helt med våtromssilikon. Trygg inn en plugg og skru fast det som skal opp.
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!