Nytt bad – en bedre start på dagen

Badet er rommet hvor du virkelig skal kunne slappe av og kose deg. Samtidig er badet kanskje det rommet i huset som er mest i bruk. Da er det viktig å velge kvalitet som sikrer lang levetid.

Da familien på fire i Horten skulle pusse opp badet sitt ifjor, valgte de en velrenomert rørleggerbedrift til å utføre jobben. Det var et omfattende arbeid som skulle utføres og familien tok seg derfor god til å tenke gjennom behovene de hadde.

Badet ligger i andre etasje og besto tidligere av et lite, trangt bad med separat toalettrom. Nå ønsket familien å utnytte plassen best mulig og valgte derfor å slå rommene sammen. Dermed fikk de syv kvadratmeter til disposisjon.

God planlegging
En lang rekke plan- og interiørløsninger ble studert før alt kom på plass. I dag er familien kjempefornøyd med valgene sine og har endt opp med et deilig, lyst bad med italienske fliser og plass til både dusj, badekar og vegghengt toalett. – Et bad der vi hittil virkelig ikke har funnet en eneste ting som irriterer oss eller noe vi angrer på, understreker mor og far i huset.

Bobler og lys
Badet inneholder et stort og dypt badekar med luftboblefunksjon. Karet har i tillegg lys i bunnen. Her koser barna på fem og ni seg og morer seg med vannet som bare bobler og bobler. Mammaen synes det er deilig med det dype og bekvemme karet, der hun kan slappe av med vann helt opp til halsen. Karet er samtidig stort nok for to.
Dusjen har glassdører som kan svinges inn og gjør badet mer romslig når dusjen ikke er i bruk. Toalettet er vegghengt, noe som både letter renholdet og bidrar til at rommet virker mer luftig.

Lyst og fint: Badet er under bygging og de nye Velux-vinduene er kommet på plass.

Utsikt til stjernene
Husets skråtak ga badet altfor lav takhøyde på langsiden. To nye Velux-vinduer, med stålbjelke mellom og bærekasse rundt, ble satt inn og ga den nødvendige høyden uten at taket trengte oppløft. Vinduene gir godt lys om dagen, og fra badekaret et romantisk glimt av stjernehimmelen etter at mørket har senket seg.

Praktiske detaljer
Familien valgte baderomsmøbler i sort fra Aspens, med store skuffer i stedet for skap. Skuffer gir bedre oversikt. Vasken over skuffeseksjonen er dyp og god. I øverste skuff har stikkontakt til hårføner og barbermaskin fått en praktisk og diskret plassering. Ved siden av skuffeseksjonen, en elegant og plassbesparende elektrisk håndkletørker. Speiler innfelt i veggflisene sparer ytterligere plass. Det moderne sluket innerst i dusjen førte til enklere flislegging og gir samtidig et innbydende uttrykk.

Avtalt vanntest
Faren i huset ønsket å sikre seg mot vannskader. Derfor ble byggeprosessen avtalemessig stoppet for en todagers vanntest av baderomsgulver. Rommet ble fylt med 18 mm vann som ble værende i to døgn.

– Gulvet ble nå dokumentert helt tett og ga meg en god følelse, understreker faren i huset. Totalt endte utgiftene til badet, inkludert nytt røropplegg og ny varmtvannsbereder, på rundt 300.000 kroner.

Tips
* Sats på kvalitetsprodukter og bruk fagfolk når du skal pusse opp badet.
* Unngå trender. Det rare med trender er at det som er veldig inne, snart er veldig ute.
* Hold stilen. Bestem om du vil ha et klassisk, minimalistisk eller romantisk bad og gjennomfør stilen.

Forbrukerinfo:
Fliser og pynteborder: Gardenia Orchidea: www.gardeniaorchidea.com
Flisleverandør: Flisgiganten, Drammen. www.flisgiganten.no
INR Diamond dusj, håndkletørker og –knagger: www.inr-as.no
Slukrenne: Waterline Blücher: www.blucher.no
Clessidra boblekar med lys og front- og endepanel fra Interform: www.interform.no
Damixa Jupiter dusjbatteri med Trijet komplett dusjgarnityr: www.damixa.com
Oras Vienda dusjog badekararmatur: www.oras.no
Pakkeløsning med komplett, vegghengt toalett og Grohe Dalsisterne: www.grohe.no
Entreprenør: Rørleggerbedriften Olav B . Terjesen as. Tlf 33 34 55 50

Servanten, heldekkende over skuffeseksjonen, er dyp og god.

KLART: Opplegg for vegghengt toalett står klart.

HARMONISK: Italienske fliser i beige og rosa gir et harmonisk uttrykk.

Mor falt umiddelbart for den lekre slukrennen. Denne typen sluk fører samtidig til enklere flislegging.

Romslig dusj med skråskåret glass tilpasset taket. Dusjdørene slåes inn når dusjen ikke er i bruk. Svært plassbesparende. Vegghengt toalett gjør rommet luftigere og letter renholdet. Praktisk hylle