Male på våtromstapet

Hvordan kan man male på våtromstapet med minst mulig risiko og hvilket utstyr er best?

Det er mange som vil friske opp baderommet, og fornye fargene. Et fint baderom må ikke bestå av fliser og steinmaterialer. Å male på baderommet fungerer fint! En ny farge kan forandre baderommet til et herlig hjemmespa og bli en avkoblende oase å være i. Men hvordan gjør man dette på best mulig måte og med liten risiko?

Under har vi samlet lesernes beste råd til å male på våtromstapet:

Legg en prøve

En sjelden gang kan det oppstå en reaksjon mellom tapeten og malingen. Det kan oppstå myknevandring som gjør at malingen blir klebrig. Du bør legge en prøve for å sjekke hvordan det går før du maler. Legg en prøve å la den tørke, har en viivilla leser skrevet.

Les også: Slik legger du mikrosement hjemme

Maskeringstape

En annen anbefaler maskeringstape.
– Sett så en maskeringstape over prøven. La den sitte en stund før du river den av. Følger malingen med, så biter malingen for dårlig på underlaget, og det er ikke egnet for maling. 

Rengjør godt før du maler på våtromstapet

Bruk en vannbasert heftgrunning for så å legge en akryl på toppen. Det er viktig å rengjøre godt med egnet vaskemiddel før du maler på et slikt underlag.

Det er viktig at heftgrunningen får stå over natten før du legger toppstrøket. Bruk gjerne en våtromsmaling på toppstrøket.

Du kan legge malingen på med en fin rulle. Malingen er akrylbasert og verktøyet rengjøres i lunkent vann. Ønsker du å dekorere litt på veggen i etterkant så kan du enten male med sjablong. 

Du må gjerne legge panel på utsiden av en slik tapet. Husk å behandle panelet på begge sider når det skal brukes på bad. (også stenderverket) Da unngår du kuving på bordene.