Fra slitent til stilig loftsbad

Det lille, slitne loftsbadet i åttitallsstil ble forvandlet til et lyst og moderne rom med spafølelse. Her forteller Jessica og Torgeir hvordan de gjorde det.

– Vi pusset ikke opp noe da vi flyttet inn i huset for to år siden, men hadde hele tiden en plan om å gjøre noe med badet. Vi måtte bare få råd til det først, forteller Torgeir Lund Opgård fra Kongsberg.

– Badet var jo eldgammelt. Det hadde gammelt murgulv med slitt epoxy på toppen, som var umulig å holde rent, forsetter han.

– Ja, og veggene var dekket av brune, marmorlignende plater, grøsser kona Jessica Harrex Opgård.

FØR: Vel er det moderne med marmor igjen, men kanskje ikke akkurat i denne stilen? Gulvet var i tillegg iskaldt.

Én dag begynte det å dryppe ned i spisestua i første etasje, men heldigvis kunne lekkasjen stoppes med midlertidige vedlikeholdsreparasjoner.

Ett år senere satte paret alle kluter til, fikk banklån og begynte å planlegge oppussing av loftsbadet.

Underveis: Badet ble mye lysere da det ekstra vinduet kom frem under veggplatene.

Inspirasjon

– Vi brukte lang tid på bestemme oss for hvem som skulle gjøre arbeidene. Vi fikk tilbud fra flere, men endte med å bruke noen vi fikk anbefalt av venner. Det er vi glade for. Vi hadde en arkitekt inne for å se på badets muligheter helt i starten, men det var først da de gamle veggene ble revet at det var mulig å bestemme seg for løsninger i samråd med snekkeren vi brukte, sier Torgeir.

Jessica la ned mye research i å finne fliser til drømmebadet, både ved å besøke flere butikker og lete på nettet.

Hun fant til slutt de perfekte, runde mosaikkflisene – Jasba Centino C2 Light Lime (2×2 cm). På gulvet ble det flisene Marazzi Treverk (30 x  120 cm, farge cappuccino), og på veggene Ragno Time White (20 x 50 cm) – alt fra Modena.  

Etter: Pastellfargede, sekskantede mosaikkfliser gjorde dusjen moderne og lekker.

– Oppussingen tok lang tid. Vi startet i april i fjor, og badet sto ferdig i juli. Egentlig fablet vi om å få gjort badet mens vi var i Australia i juleferien, men skjønte fort at vi var nødt til å være til stede og ta beslutninger underveis i prosessen, sier Jessica.

– Praktisk talt alt måtte byttes ut: Membran, avløpsrør, gulv, vegger og tak. Vi fikk ny dør og nytt takvindu også, forteller Torgeir, som er aller mest fornøyd med flisvalget og det nye dusjhjørnet.

Flyttet veggen

I de tre månedene rehabiliteringen av badet tok, dusjet familien i kjelleren, hvor de fant et åpent sluk hvor et dusjkabinett kunne plasseres. Jessica og Torgeir måtte også sove på barnerommet noen uker, siden veggen inn mot soverommet deres skulle flyttes 30 centimeter for å få et mer romslig bad.

– Ungene syntes det var koselig, nesten som på camping, ler Jessica.

Det meste av arbeidet ble satt bort til fagfolk, bortsett fra rivingen av det gamle badet. Under veggplatene skjulte det seg også  et ekstra vindu.

Torgeir skrudde sammen veggskapet selv, mens fagfolk monterte servant og  dusjvegger.

Badet er så forvandlet at det nesten ikke er til å kjenne igjen. I stedet for en lekkasjebombe av et gammelt og utrivelig bad, har familien nå fått et rom hvor de har lyst til å oppholde seg.

Etter: Paret vurderer å sette inn et badekar her etterhvert.

– Jeg tror virkelig ikke vi kunne gjort noe annerledes. Vi er veldig fornøyde med det nye badet vårt, det eneste vi savner er et badekar, sier Torgeir.  

– Vi vurderer fortsatt om vi vil sette inn et badekar i hjørnet, men da blir jo badet mye trangere igjen. Den beslutningen får vi ta etter hvert, avslutter Jessica.

Prosjekt: bad

HUSET: Et trehus fra 1930-tallet, beliggende på Kongsberg. Boareal på 190 m2, tre soverom. Kjøpt i 2011.

HVEM BOR HER: Jessica Harrex Opgård og Torgeir Lund Opgård samt deres to barn på sju og fire år.

STILEN: Lyst og delikat med hvite fliser, tre og mosaikkfliser i pastell.

DETTE KOSTET OPPUSSINGEN: Totalt kostet parets nye bad 260 000. Budsjettet deres var på 220 000.

DETTE GJORDE DE: All innredning ble byttet ut, og de fikk nytt gulv og nytt panel på vegger og tak. Det elektriske anlegget ble oppgradert, nye spotter, varmekabler og vifte ble installert. En plate som dekket over et vindu, ble fjernet, og en vegg ble flyttet for å få bedre plass.