Infrarød varme for helse og velvære

Infrarød varme sies å gi velvære og smertelindring. Nå kan du få det i din egen bolig.

«

»

Infrarød varme sies å lindre smerter i muskler og ledd. Tanken er at varmen fra det infrarøde lyset trenger dypt ned inn i vevet og øker blodsirkulasjonen, slik at musklene slapper av og samtidig får tilført oksygenrikt blod. Med infrarøde lamper og badstuer kan du nå prøve effekten av infrarødt lys hjemme.

Infrarøde badstuer
Badstueforhandlere som Badstueksperten, Massasjestolsenteret og Sauna import selger badstuer med infrarød varmer. Badstuer med infrarødt lys skiller seg fra tradisjonelle badstuer ved at de ikke har ovn. Det infrarøde lyset varmer de som sitter i badstuen, men ikke selve luften rundt dem, derfor skal det være mer behagelig å puste i slike badstuer.

Smertelindrende lampe fra Phillips kan være et alternativ hvis du prøve noe billigere og mindre plasskrevende.

Importørene er heller ikke snaue når de reklamere for den gunstige effekten infrarøde badstuer har på helsa. De skal blant annet forebygge muskelkrampe, strekk og leddsmerter, forbedre hjertefunksjon, åndedrett og bihule funksjoner, og styrke immunforsvaret og redusere stress. Ikke alle er enige i at infrarøde badstuer gir alle de helsebringende effekten man blir lovet, men kanskje er det ikke så verst om det bare bringer litt velvære inn i hverdagen heller?

Prisene ligger fra 13 900,- for en enkel badstue med plass til to og opp mot 50 000 for den som ønsker seg et eget lite badstuehus.

Smertelindrende lamper
Vil du prøve noe enklere, billigere og mindre plasskrevende, kan infrarøde lamper fra Philips være aktuelt. Philips InfraCare sies å skulle gi effektiv smertelindring for muskler og ledd. Du kan velge mellom en bordstående InfraCare med 200 watt og justerbart lampehode som dekker et område på 20 x 30 cm, eller en 650 watts lampe med fot og lampehode som kan roteres og justeres. som gir et behandlingsområde på 40 x 60 cm.

Lampene koster fra rundt 350 kroner for den minste, og rundt 1 600 for den store med stativ.

Forbrukerinfo
Massasjestolsenteret, www.massasjestolsenter.no
Sauna import, www.saunaimport.com
Philips, www.philips.no
Energiterapi, www.energiterapi.no
Badstueksperten, www.badstueksperten.no
Tylö, www.tylo.no

«

»

«

«

«

«