Strøkent bad i varme farger

På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.

Her er stort badekar og separat dusjrom, nisjer i veggen til såper og telys samt rikelig med skapplass, alt svøpt inn i gyldne valører.

Helhvitt badeværelse var aldri aktuelt for denne familien, som har totalrehabilitert et gammelt bad fra 1950-tallet. De har valgt fliser i vanilje, beige og brunt på vegger og gulv samt baderomsskap i valnøtttre. Badet er utvidet både i lengden og i bredden. Den ene langveggen ble revet for å hente noen kvadratmeter fra et tilstøtende rom, for å utvide badet til et behagelig bruksrom for familien på fire.

Tidligere stod det et grønt badekar her med ditto servant og toalett. På veggene var det «iskalde» baderomsplater kunststyksom illuderte falsk marmor. I sin tid eksklusiv mote, men for de fleste i dag ikke særlig populært.

Badet var dessuten ikke forskriftsmessig utstyrt med membran og det var derfor nødvending av bruksmessige årsaker med en total fornyelse.

Da rommet var strippet for gammelt inventar og utvidet i lengden og bredden var turen kommet for å gi rommet den rette utformingen. Paret tegnet mange ulike skisser før de kom frem til endelig resultatet.

Dypt badekar. Badekaret er dypere og større enn normalen. På kortveggen er det gitt plass til nisjer for oppbevaring av såper og til stemningsfulle lyslykter.

Brukervennlig
Med det samme man stiger inn på badet ser man først dusjhjørnet som er stort og rommelig med glassdør foran, noe som gjør at vannsøl holdes på plass her. Bak dusjnisjen er badekaret, som er større og dypere enn normalen, plassert. Paret har to døtre som er glade i å bade og det var derfor viktig å ha et badekar med en viss størrelse, da de liker å bade sammen. Mor og far kan også strekke seg ut i badekaret når de har behov for å «lade batteriene ». Vegghengt toalett er plassert i hjørnet rett under vinduet.

Å få plass til flere skap på et bad er som regel et lite kunststykke i seg selv da det sjelden er mye plass å boltre seg på til skapløsninger. Her fikk de etter mye fintenking inn både høyskap, underskap og en solid benkeplate i valnøttre, nær vasken til å sette fra seg toalettsaker på. Dekorativ pynt i form av fat med lys og steiner er det også blitt plass til på badet, som nå er blitt svært så innbydende, lunt og ikke minst praktisk i bruk.