Smarte tips til små bad

Selv på et knøttlite bad kan det skapes spenstig uttrykk ved hjelp av produkter som gjør rommet lekent, lekkert og ikke minst er lure med tanke på å spare plass.

I gamle hus er ofte badene små. Når man kun har to, tre kvadratmeter å boltre seg på sier det seg selv av man må være kreativ for å få plass til både dusj, do og vask. Heldigvis har produsentene skjønt at mange i dag ønsker å ha det funksjonelt og stilig også på små bad derfor er utvalget til minibadet større enn noen gang tidligere.

Før prosessen med oppussingen starter bør man se på rommets muligheter. Hvis det er høyt under taket kan høyden utnyttes til skap og hyller. Er badet så trangt at du nesten får klaustrofobi kan speil på en hel vegg være en smart løsning for å skape illusjon av større rom.

Bøttekott På minimal plass får du både skap og vask i ett. Fra italienske Ellebi, pris kr. 14 000. Forhandles gjennom Tjersland & Co.

Velg en liten vask, som tar minimalt med plass. Man trenger jo vasken kun til håndvask og tannpuss. Skap til toalettsaker kan enten plasseres direkte på veggen eller under vasken. Flere produsenter tilbyr smarte konsepter med vask og skap i et tilpasset lite areal.

Sørg også for god belysning på badet. Små bad virker ofte større når det er godt belyst og samtidig er utstyrt med lyse farger på tak, gulv og vegger. Der dusjen plasseres kan man enten ha en dusjring i taket med dusjforheng for å hindre vannsøl eller koste på en glassdør som kan lukkes helt inn til veggen når dusjen ikke er i bruk for å skape større romfølelse. En god start på oppussingen er uansett å få laget en 3D-tegninger av badet, da kan man eksperimentere helt fritt og til slutt lande på et resultat som både er praktisk og estetisk.

Fem gode råd til badet:
* Utnytt høyden
* Bruk store speilflater
* Sørg for god belysning
* Velg lyse farger på alle overflater
* Monter inn ventilasjon/ventil for gode luftemuligheter dersom badet er uten vindu

Opptatt av sikkerhet?
Da bør du slå til på tilbudet «Tett bad» fra Bademiljø som gir forbruker 10 års garanti på bad, som er pusset opp av rørleggerkjeden Bademiljø. Foreløpig er det kun Bademiljøkjeden som tilbyr 10-års garanti på bygging av bad i Norge. I tillegg kan de garantere nødvendig fagkompetanse, og at de følger systemer og prosedyrer for å bygge et tett og sikkert bad. I følge Lov om håndverkertjenester er den lovbestemte reklamasjonsretten 5 år.

Forbrukerinfo
Ifø sanitær
tlf. 22072040,
www.ifosanitar.no

Bademiljø
tlf. 81533011, www.bademiljo.no

Tjersland & Co
tlf. 24 14 89 00,
www.tjersland.no
og www.servantgalleriet.no

Ha det på badet
tlf. 22 55 95 20,
www.hadetpabadet.no

Nore VVS
tlf. 22 75 20 20,
www.norevvs.no

Alle priser er veiledende.