Slik får du et nytt bad med små og enkle forandringer

Interiørdesigner Halvor Bakke forteller hans beste tips til hvordan du kan få et helt nytt bad med små interiørgrep. Les tipsene her! 

Noen ganger er man lut lei sine egne omgivelser, uansett hvor glad man er blitt i hjemmet sitt.

Spesielt badet har en tendens til å forbli det samme år etter år fordi det virker som om det er så mye styr å endre på det. Nye fliser, ny dusj, nye hyller og så videre.

Hvis du tenker litt smart før du pusser opp, eller tenker litt kreativt i etterkant, kan du få et helt nytt bad med enkle forandringer.

Unngå fliser

Interiørdesigner Halvor Bakke, kjent fra TV-programmet Homsepatruljen og Norges Styggeste Rom, har sett mange stilvarianter og romløsninger.

Hans beste tips for å kunne gjøre så mye som mulig med badet etter at du har pusset det opp, er å unngå fliser på vegger. 

– Bruk andre materialer som tre eller gips som begge lett kan males til andre farger. Velg nøytrale fliser på gulv og i dusjen, og aller helst fliser i samme størrelse.

Hvis du allerede har fliser på badet, så kan du også lett male flisene i en ny farge.  

Foto: Getty Images

Større fliser gir nemlig mindre fug, og er derfor enklere å holde rent.

– Unngå border og mønstre som kjapt kan minne om tidsepoken badet ble bygget i.

Enkle grep

Hvilke gjenstander på badet er best å holde sesongbasert?

– Det klassiske er håndklær, men også grønne planter kan gjøre en stor forskjell. Til jul puttet jeg for eksempel inn en liten gran i en bolle på badet mitt, sier han.

Hvordan får man et helt «nytt» bad på billigst mulig måte?

– Det avhenger selvsagt av underlaget som er der. Maling, nye planter og håndklær er enkelt, men du kan også gjerne skap, sette inn åpne hyller og legge nye fliser oppå de gamle, forteller Bakke, og fortsetter:

– Ikke vær redd for mørke farger på badet. Det gir deg automatisk en spafølelse, og det liker vi jo! Husk duftlys!