Miljøvennlig til badet

Tanken om miljøvennlige produkter har også inntatt badet – og det ser lekkert ut.

<!– –>
Baderomsinnredning fra svenske Norrgavel. Alle foto: produsentene

Svanemerket baderomsskap
Den svenske møbelprodusenten Norrgavel har fått Svanemerket hele møbelsortimentet sitt, inkludert baderomsskap, hyllesystem og knaggrekker. Skapet er laget i eik og har speilglass i front, og kan fåes i 60 eller 90 centimeters høyde.
Veiledende pris for enkeltskap: SEK 2.200-

Gjenvinnbart blandebatteri
Gustavsberg lanserer i disse dager Coloric, en serie med stilrene og artige kraner. Blandebatteriene er laget i aluminium og inneholder ikke bly, og de kan dermed gjenvinnes. Du kan velge mellom fem farger: rød, blå, svart, sølv og champagne.
Veiledende pris for servantbatteri: 1.995,-

Energisparende kran
Gustavsberg har også vært ute med den energisparende kranen Nautic. Blandebatteriet kan spare husholdningen for rundt 400kWh i året i forhold til et vanlig blandebatteri. Skifter du ut kranene på kjøkken, bad og vaskerom, sies det at du kan redusere CO2-utslippet med rundt to tonn i året.
Veiledende pris for servantbatteri: 850,-

Miljøvennlig toalett
I serien Hafa Kioto har Hafa lansert et toalett som de hevder er miljøvennlig. Toalettet har spareskylling. Toalettsetet har i tillegg myk lukking, slik at du unngår at det slamrer når det legges ned.
Veiledende pris for hvit toalett: 3.995,-

Resirkulert badekar
Vil du virkelig være vågal og miljøvennlig på samme tid, kan du gå for det frittstående badekaret fra italienske Wet. Badekaret er laget av 100% resirkulert polyethylene og veier kun 34 kilo. Karet kan leveres med LED-system som forvandler badekaret til en lysskulptur.

Mer informasjon:
Norrgavel
Hafa
Gustavsberg
Wet