Ferdigbadene kommer

Nordmenn er på verdenstoppen i å pusse opp badet. Nå kommer alt-i-ett-badene, som gjør jobben både enklere og tryggere.

<!–
Det finnes i alt åtte komplette løsninger å velge mellom. Her ser vi Orient. (Foto: Ifö)

–>

De nye baderomsmiljøene fra Ifö blir levert komplett, alt på en regning. Denne utgaven heter Smart. (Foto: Ifö)

Ferdigkjøkken er blitt en suksess. Nordens største baderomsleverandør, Ifö ,har latt seg inspirere og lanserer nå hele baderomsmiljøer som én vare, der du får alle produktene i én leveranse og på én regning.

– Om du skal pusse opp, eller kjøpe helt nytt, er det en jungel av muligheter når det gjelder bad. For mange fremstår dette som en lang og tidkrevende prosess. Det har vi tatt konsekvensen av, sier Karen Marcussen i Ifö.

Alt-i-ett-badene har norgespremiere på årets Bygg Reis Deg, som starter på Lillestrøm 18. september.

Ansvar på rørlegger
De fleste ender opp med å kjøpe litt her og litt der når de pusser opp badet. Samtidig er badet som regel boligens mest kostbare rom å reparere hvis noe galt skulle skje.

– Rørleggeren er ansvarlig for utførelsen av jobben, men oppstår det feil med interiøret du har kjøpt i etterkant, kan plasseringen av ansvar blir en langtekkelig og kranglete affære. Med badene vi lanserer nå, står fagmannen ansvarlig for hele leveransen, sier Marcussen.

Alt fra toalett, servant, innredning, dusj, håndtak, speil og armatur bestilles på én ordre, blir levert på likt og betalt på én regning. Fliser må dog bestilles for seg selv.

– Det er både tid og penger å spare når du bare har én leverandør å forholde deg til. Det er veldig surt å midt i en oppussing måtte vente på et forsinket dusjkabinett når rørleggeren endelig er booket og på plass, sier Marcussen.

Ikke trendy
Nordmenn er på verdenstoppen i oppussing. I tillegg til kjøkkenet, er badet det rommet vi bruker mest penger på. Derfor er nettopp dét rommet også bevilget ekstra stor plass på Nordens største byggmesse, Bygg Reis Deg. Ifö viser fram sine åtte varianter av det nye badekonseptet, ett av dem ferdig montert.

– Badene er tegnet av interiørarkitekt og alt er i skandinavisk, lys design, som harmonerer. Vi har satset på å være moderne, men ikke trendy. Et baderom skal vare i mange i mange år fremover, sier Marcussen.

Komponentene i baderomsmiljøene passer nøye sammen. Aluminiumsprofiler går igjen flere steder, på baderomsmøblene er det freste spor som du finner igjen i linjene på håndtak og speil, og så videre.

– Det gir en trygghet å vite på forhånd hvordan badet ditt vil bli seende ut når det er ferdig. Det er en større risiko for at man ikke blir fornøyd med helheten hvis man må finne fram til interiøret selv, sier Marcussen.