Derfor trenger menn og kvinner forskjellige ting på badet

En ny undersøkelse viser at kvinner og menn bruker badet på helt forskjellige måter. Kvinner dekorerer, mens menn slapper av.

interiør baderom

Analyseselskapet YouGov har gjort noen interessante oppdagelser om badet på oppdrag fra baderomsprodusenten Villeroy & Boch Gustavsberg. 

Ifølge en landsomfattende spørreundersøkelse viser det seg nemlig at kvinner og menn behøver helt forskjellige ting når det kommer til innredning og interiør på badet. Du tror kanskje at et toalett, en vask og en dusj holder? 

Stereotypene om badet stemmer

Resultatet viser at stereotypene er akkurat like typiske som man skulle tro. Kvinner vil ha duftlys, like håndklær og duftlys på badet, mens menn vil ha lesestoff, god internettdekning og musikk. 

Les også: 4 vaskefeil vi gjør på badet

PR- og kommunikasjonsansvarlig i Villeroy & Boch Gustavsberg, Rebecca Duvemyr, mener i en pressemelding at resultatet bekrefter de biologiske forskjellene.

– Du har den praktiske mannen som bruker alenetiden til å pløye gjennom VG, Facebook eller lese e-poster. Så har du den emosjonelle kvinnen som ma ha det lekkert rundt seg, og som er opptatt av kroppslig velvære, sier Duvemyr.

De endelige resultatene fra undersøkelsen. Foto: YouGov

Varierende tidsbruk

Samme undersøkelse viser også akkurat hvor mye tid gjennomsnittspersonen bruker på badet. Her er det også store forskjeller fra kvinner og menn, men det visste vi vel?

Les også: Slik fjerner du hunde- og kattehår fra teppet

For de aller fleste holder det med 15-30 minutter på badet i løpet av dagen, men for én av fem kvinner er ikke dette tilstrekkelig nok.

21 prosent av kvinnene i undersøkelsen svarte at de bruker 30-60 minutter. Til sammenligning svarte kun 14 prosent menn det samme.

– Vi har sett en stor utvikling på rollen badet spiller i huset. Før var det fort inn og fort ut igjen, mens nå har dette rommet blitt stedet for kvalitetstid alene i en hektisk hverdag. Derfor investerer vi stadig mer i dette rommet også, noe man lett kan se om man sammenligner bad i eldre hus med nyere boliger, forteller Duvemyr.

Et helt nytt bad

Nylig skrev vi om Google-ingeniøren som gjorde om baderomsspeilet til diger smarttelefon; vi spådde det til å bli fremtiden speil. 

Vi har også skrevet om at kjøkkenet har blitt den nye stua; lekser, kontorarbeid og familiesammenkomster gjøres gjerne samtidig mens maten lages. Med andre ord lever vi i en helt ny tid, der man selv bestemmer hvor bordet skal stå. Bokstavelig talt.

Les også: Et skittent hjem kan ødelegge drømmedaten

Duvemyr forklarer at de har vært nødt til å imøtekomme større krav enn før, men at det har løst seg med bredere utvalg innenfor utforming og farger.

– Vi opplever at folk legger mer tanker i hvordan innredningen og produkter til badet skal se ut. Folk vil ha stilrene og smarte løsninger, og er modigere i valg av detaljer som kraner, knagger og håndtak, avslutter hun.