5 håndtaksløse blandebatterier

Blandebatteri uten håndtak er pene å se på, lette å bruke og lette å rengjøre. Her får du fem fine varianter til ditt neste bad.  

Et blandebatteri kan være så mangt, og når du skal velge blandebatteri for badet ditt, gjelder det å velge et som passer deg. Her får du noen gode tips til valg av moderne, lekre blandebatterier uten håndtak.   

 

Rengjøring

Når du skal vaske kranen bør du styre unna kraftige rengjøringsmidler og grove svamper. Slike ting kan nemlig skade blandebatteriets overflate, og med tiden gjøre at overflatebelegget skaller av. Du bør heller spraye egnet rengjøringsmiddel på en våt klut, vaske kranen og skylle grundig av med rent vann.

Du kan med fordel bruke sitronsyrebasert såpe, da dette effektivt fjerner kalk og ikke skader den krommede overflaten. Med dette vil blandebatteriet holde seg blank og fin lenge.

Plassering og størrelse

Blandebatteriet kan monteres på bordet bak vasken, på veggen over vasken eller på selve vasken, alt etter som hva slags design du vil ha. Hvis badet er lite, bør du velge et plassbesparende armatur og en mindre håndvask, så det også er plass til rummets øvrige elementer.

Riktig kran til riktig rom

Blandebatterier er i familie, enten de er ment på badet eller kjøkkenet. Men både bruksområde og montering er tilpasset de forskjellige rommene, så du bør ikke montere en kjøkkenkran på badet.

Spar vann og energi

I våre dager finnes det mange vann- og -energisparende batterier som begrenser ressursbruken og skåner miljøet. Du kan for eksempel velge armaturer med intelligent teknologi som begrenser vannforbruket og samtidig gir en tilfredsstillende og behagelig vannstråle.

 

1. Oras Medipro

Oras Medipro er en berøringsfri servantkran med justerbar temperaturhendel. En autofokus-sensor med Bluetooth-tilkobling gjør den enkelt å justere, og de rene, runde formene gjør den pen og enkel å holde ren.

Les mer om Oras Medipro her.

 

2. Damixa Free

Armaturet Free er Damixas nye berøringsfrie vannkran, laget i ett rørstykke, og er dermed fri for kriker og kroker som samler skitt. All elektronikken sitter i selve røret, noe som gjøre det enkelt å bytte batteri. Dette armaturet lover også stor vann- og energibesparelse. 

Les mer om Damixa Free her.

 

3. Hansgrohe Talis Select

Den slanke og vakre kranen Talis Select har en enkel trykknapp på toppen som styrer vannet. Den kommer i tre forskellige høyder, og har en vanngjennomstrømningsmengde på 5 liter per minutt. 

Les mer om Hansgrohe Talis Selevt her

 

4. FM Mattsson 9000E Tronic

FM Mattsson 9000E Tronic er et berøringsfritt batteri til håndvask på badet eller gjestetoalettet. Temperaturen styrer du med den lille knappen på siden, og all teknikken er bygd inn i armaturet. Og designet, ja det er bare enestående! 

Les mer om FM Mattsson 9000E Tronic her

Denne siste kranen fra Hansgrohe er Ikke berøringsfri, men har et lekkert håndtak integrert på toppen, som gjør at vi tar den med i kategorien «håndtaksløs». Rene, skarpe linjer og temperaturinnstillinger og-begrensninger fanger også oppmerksomheten vår. 

Les mer om Hansgrohe Metropol Select her.

 
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!