Strøken baderomskomfort

I nybygd funkishus har et par designet nytt bad i sort, hvitt og beige i samarbeid med arkitekt Jan Jansen. Frittstående badekar, egen dusjnisje og stor skufferekke under vasken gjør dagliglivet på badet komfortabelt og praktisk.

For vel et år siden flyttet ekteparet i begynnelsen av 30-årene inn i nytt funkishus spesialtegnet til tomten og til eiernes ønske om en lettstelt, praktisk og moderne bolig. Hovedbadet i huset befinner seg i andre etasje. Det er stort og luftig med tre vinduer, som slipper inn dagslys fra to ulike sider.

 

I den kalde årstid er det godt å myke opp baderomsinteriøret med en lodden skinnfell.

Myke detaljer: I den kalde årstid er det godt å myke opp baderomsinteriøret med en lodden skinnfell. Silkekjolen i pudderrosa er designet av den norske klesdesigneren Tina Steffernak Hermansen (TSH) og kommer fra Sanselig Interiør på Ski storsenter.

Målet var å skape et tidløst bad som tåler flittig bruk uten å bli fort rotete. Paret har satset på nøytrale farger i beige og hvitt og en frekkere farge på baderomskommoden under vasken, i høyglanset sort. Beige fliser på gulvet er store i størrelsen og måler 60×60 cm. Over vasken er det brukt «glitrende glassmosaikkfliser » i gråbeige på 1×1 cm. I dusjnisjen er veggene dekket med fliser som måler 5×5 cm også i gråbeige valør. De ulike størrelsene på flisene skaper dynamikk i rommet. Øvrige vegger og tak er malt hvite.

Rommet er på totalt 12 kvadratmeter med rette linjer og fremstår nærmest som en kvadratisk kube. Takhøyden er også raus.

En av fordelene med å bygge nytt hus er å planlegge stort bad. I dette huset er det i alt tre bad. Et gjestetoalett i 1. etasje og to badeværelser i husets 2. etasje. De to badene på øverste plan har hver sin funksjon, ett er forbeholdt barna til daglig og det støste brukes mest av foreldrene.

Moderne badekar
I helgene når familien har god tid benyttes badekaret flittig. Karet er plassert på baderommets langvegg og står litt ut fra veggen med en frittstående tappekran, som minner litt om en nostalgisk vannpost fra gamle dager, selv om utformingen er blank og moderne i stål. 

Frittstående badekar: Store badekar er populært for dagens barnefamilier. Dette kommer fra Duravit. Beige fliser på gulvet i størrelse 60x60 er fra Bergersen AS i Oslo.

Frittstående badekar: Store badekar er populært for dagens barnefamilier. Dette kommer fra Duravit. Beige fliser på gulvet i størrelse 60×60 er fra Bergersen AS i Oslo.

Her liker husets minste å bade i temperert vann, som også gir plass til flytende leker. Mor og far foretrekker også å slappe av i badekaret når de har tid.
Badekar er på moten igjen. For noen år siden var det populært å «kaste ut» badekaret for å erstatte det med dusj. I dag vil moderne barnefamilier gjerne ha begge deler med en kjapp dusj til hverdags og badekaravslapping i helgene.

Glassdørene inn til dusjnisjen er laget på mål av glassmester.

Dusjnisjen er innrammet av glassdør og glassvegg som hindrer at vannsøl kommer ut i rommet. I gulvet er det vannbåren varme som gjør baderomsgulvet lunt å gå på for barbente føtter.

Veggen over servantene er dekket med glassmosaikk med innfelt armatur.

Stilren armatur: Veggen over servantene er dekket med glassmosaikk med innfelt armatur.

Praktiske løsninger
Hverdagslivet er ofte hektisk for travle småbarnsfamilier med to utearbeidene foreldre. Derfor er det viktig at huset er praktisk innredet slik at dagliglivet går på «skinner».

I en luke fra gangen utenfor det store badet i annen etasje slippes all klesvask ned til vaskerommet som ligger i et eget rom ved siden av kjøkkenet. Dermed slipper familien å bære sengetøy og håndklær til vask fra annen etasje og ned til hovedplanet.

Smarte løsninger er lettere å planlegge når man tegner huset selv sammen med arkitekt. I tillegg får man en bolig med rom som ingen andre har helt maken til, et viktig aspekt for de som liker individuell stil.

Alt «rot» på badet skjules i en lang skufferekke med i alt fire skuffer. Her oppbevares håndklær og toalettsaker. To hvite porselensvasker er plassert på en sort granittplate som er lagt oppå skufferekken. Sorte skap gjør uttrykket røffere og gir badet særpreg. Høye glasslykter med stearinlys i på gulvet, en skinnfell og en buddafigur gjør det stramme badet mykere og varmere når det er kaldt ute…

Litt luksus: Deilige kremer, baderomskum og duftvennligesåper skaper luksustemning på badet fra produsentenLoccitane som føres av Sanselig interiør på Ski Storsenter.

Litt luksus: Deilige kremer, baderomskum og duftvennlige såper skaper luksustemning på badet fra produsenten Loccitane som føres av Sanselig interiør på Ski Storsenter.

Forbrukerinfo:
Arkitekt, Jan Jansen
tlf. 69 24 14 42
www.jensen-arkitekter.no

Fliser,
Casafra T.M Bergersen AS
tlf. 23 30 49 00
www.bergersenas.no

Baderomskommoder,
Kvik
tlf.24 11 11 00
www.kvik.no

Hvite porselensvasker,
Tjærsland
tlf. 24 14 89 00
www.tjersland.no

Armatur,
Hans Grohe
tlf. 32 79 54 00
www.hansgrohe.no

Sort granitt benkeplate
Askim Steinsenter
tlf. 69 88 19 52

Badekar,
Duravit
tlf. 22 12 82 12
www.duravit.com

Blandebatteri ved badekar
Starck 11, Oslo VVS senter
tlf. 66 82 12 40
www.oslovvssenter.no

Belysning,
Intra
tlf. 73 98 01 00
www.intra-group.com

Skinnfell, glasslykter, telys, håndklær, kjole,og baderomskremerog såper kommer fra
butikken Sanselig interiør på Ski Storsenter

www.sanselig.no