Smarte oppbevaringsløsninger til badet

Med smarte oppbevaringsløsninger kan du enklere holde orden på badet.

Er du så heldig å ha et romslig baderom, behøver ikke oppbevaring være et problem. Da kan du investere i dype og gode baderomsmøbler som rommer alt du trenger. Bruk kurver og skuffeinnredning som hjelper deg å holde orden på sminke, smykker, barbersaker og andre småsaker, og mye er ordnet.

Men er baderommet av den mindre sorten, slik det gjerne er for mange av oss, lønner det seg å være kreativ med plassen.

Finn plass til håndklærne
På et lite bad kan oppbevaring av håndklær være en utfordring. Men du må ikke ha alle håndklærne på badet. De kan like gjerne oppbevares i et høyskap på gangen eller i en egen hylle på soverommet. Det eneste du egentlig behøver å gjøre plass til på badet, er håndklærne som er i daglig bruk.

Her kan du selvsagt velge enkle kroker eller en håndklestang, men hvorfor ikke tenke litt annerledes? Dersom dere er mange som bruker badet eller dere bruker håndklærne ofte, kan en håndkletørker være et alternativ. Den tar liten plass i rommet, men gir plass til mange håndklær og tørker dem raskt mellom hver gang du bruker dem.

Har du valgt den romantiske eller nostalgiske stilen, kan en stige gjøre lignende nytte. Sett stigen opp langs veggen og bruk trinnene til å henge fra deg håndklær og klær når du er i dusjen.

Bruk døra
Døra kan med fordel brukes som oppbevaringsplass om badet er lite. Ei knaggrekke på døra gir deg et sted å henge klær, belter og morgenkåper. Hvis du ikke ønsker å skru noe fast i selve døra, kan du benytte deg av knakkrekker som ganske enkelt henges over baderomsdøra. Disse får du bl.a. kjøpt hos Sparkjøp, IKEA og Åhlens, og de finnes i alt fra én til tolv kroker.

Dekorativ bøtte: Holder orden på rengjøringsproduktene.

Rent og enkelt
Er badet tilholdssted for langkoster, mopper og koster? Da kan du unngå mye irritasjon over kosteskaft som faller over ende ved å skru fast redskapsholdere eller krykkeholdere på veggen. Sett skaftene i holderne, og de tar både mindre plass og holder seg i ro til du skal bruke dem. Du kan kjøpe slike stativ bl.a. hos Sparkjøp.

Dersom du også oppbevarer vaskeproduktene på badet, kan du holde orden på dem ved å plassere dem i ei dekorativ bøtte, som denne fra Kremmerhuset. Da har du alle produktene pent samlet og det er enkelt å ta dem med når du skal bruke dem.

Utnytt de ubrukte plassene
På et baderom er det ofte små, ubrukte plasser som kan utnyttes bedre. I stedet for et vanlig speil over vasken, velg et slankt skap med speildører, så får du to funksjoner i ett. Ønsker du speil andre steder, kan du for eksempel velge et med en integrert knaggrekke, så får du utnyttet plassen under til å henge fra deg alt fra smykker og belter til håndklær.

Husk at baderomsmøbler ikke behøver være veggfaste. Vi har ulike behov til ulike tider av livet, også når det gjelder oppbevaring. Frittstående møbler, gjerne i kombinasjon med det faste baderomsinventaret, gir deg variasjonsmuligheter når du trenger dem. Et frittstående høyskap i et ubrukt hjørne kan gi deg mye ekstra oppbevaringsplass og en smal kommode kan flyttes inn og ut etter behov. IKEA selger for eksempel frittstående baderomsskap

Dette skal du ikke oppbevare på badet
Av alle ting som kan være greit å oppbevare på badet, er det en ting du ikke bør gi plass til der, og det er medisinskapet. De fleste medisiner skal oppbevares i romtemperatur og i normal luftfuktighe. Det gjør badet uegnet som oppbevaringssted for medisiner. Heng heller medisinskapet i soverommet.