Drømmebadet som har det hele

Dette badet har alt man kan drømme om. Utsikt til sjø fra boblebadekaret, integrert badstue, stor dusjnisje og dagslys som flommer inn fra flere kanter.


Alt i ett Badeværelset med skråvegger har trepanel i taket og fliser på gulv og vegger. Baderomsskapet kommer fra HTH med benkeplate og to servanter formet i Corian. Foto: Mona Gundersen
Badstuen er bygget som et rom i rommet med glassvegger og et spesielt lysarrangement. FOTO: Mona Gundersen

Ekteparet med to voksne barn, som har bodd i huset nær sjøen i 20 år bestemte seg nylig for å bygge om badet, som har stått uforandret siden boligen var ny på 1980-tallet.
– Vi ønsket å utvide rommet og få inn mer dagslys. Boligen ligger relativt usjenert til med utsikt til sjøen derfor var det aktuelt med flere vinduer.
Løsningen ble å ”slå hull i ytterveggen” for å gi plass til skulpturelt skråvindu og glassdør ut til hagen. Deler av et garderoberom i 2.etasje ble brukt for å skape større badeværelse med egen badstue. Rommet er nå på 17 kvadratmeter.
Sammen med tømrermester Erik Aarsbog har ekteparet kommet frem til løsninger som de er meget godt fornøyd med. Aarsbog har vært hovedentreprenør, bestilt materialer og sørget for gjennomføring av byggeprosessen i tillegg til alt flisleggingsarbeidet.
Badet er bygget opp av rupanel samt våtromsplater fra Wedi.
– Å bruke våtromsplater fremfor gipsplater anbefales, sier tømrermester Erik.

Behagelig belysning
På dagtid strømmer nå dagslyset inn fra flere vinduer. Om kvelden sørger et raffinert belysningssystem i taket og innfelte spotter på frontpartiet på boblebadekaret for stemningsfull og effektiv belysning. I badstuen er det montert fiberlys som er felt inn i sittebenken av kvistfri osp.
Badstuen er integrert i badeværelset med glassvegger, noe som gjør at badet virker stort og luftig. Det spesielle lysarrangementet som er nedfelt i sittebenken er ekstra stemningsrikt på kveldstid når det er mørkt ute. På vinterstid når det er kaldt og surt utendørs er det godt å nyte varmen i badstuen. Da er det også behagelig å myke opp stive muskler med massasjeeffekt i boblebadekaret mens man kan se båter fare forbi eller stjerner som blinker på kveldshimmelen, gjennom det skulpturelle karnappvinduet.

Stram regi
– Da vi startet prosessen med å fornye badet var vi klare på at vi ønsket et lyst og lettstelt rom, i moderne stil, sier mor i huset.
På gulv og vegger er det lagt lyse fliser fra Spesial-bygg i Oslo. Et solid servantskap fra HTH i strømlinjeformet regi gir
utmerket plass til håndklær og toalettutstyr. Benkeplate og to servanter er formet i lys Corian.

  • Alt ga mmelt inventar er revet ut.
  • Skillevegg til garderoberom fjernet.
  • Bygd opp badet fra bunnen av og lagt inn ekstra bjelker i gulvet for å gi god støtte til nytt betonggulv.
  • 4.Skåret ut veggen og bygget ut karnapp, utgangsdør til hagen og nytt vindu.
  • Nytt undergulv, som er påført pvc-membran, deretter er gulvet støpt med betong.
  • Vegger er dekket med rupanel og våtromsplater. Smøremembran er brukt i alle våte soner, samt i alle yttervegger.
  • Bygd skillevegg til badstue.
  • Flislagt vegger og gulv, panel i tak og deler av skråvegg.

– Baderommet er lett å holde rent, med enkle flater. Her er lite nips og alt ”rot” er skjult bak lukkede skapdører, sier husfruen.
– Nå er det en ren nytelse å starte og avslutte dagen i vårt nye velværerom med utsikt til en flik av himmelen…

Leverandører  
Fliser på vegg og gulv, merket NovaBell Roma, Spesial-Bygg Oslo, AS, tlf. 22 07 07 30
Servantskap, HTH, tlf. 22 91 40 40
Benkeplate og vask i Corian,  tlf. 61 19 70 70
Blandebatterier, Hans Grohe, modell Axor,  tlf. 32 79 54 00
Toalett og bidé fra Porsgrunds Porselænsfabrikk AS, tlf. 35 56 21 00.
Tømrer og flislegger Erik Aarsbog,
tlf. 66 91 64 08