Disse fem topper baderomstrendene i 2015

Skal du pusse opp badet i nærmeste fremtid burde du lese dette! Baderomstrendene i 2015 vil revolusjonere baderommet.

Wenche Sydhagen, markedskoordinator for baderomsspesialisten Geberit, har sett trendene som kommer. Flere ønsker lukseriøse bad som kan minne om de vi finner på hotell. Rene linjer, praktiske løsninger og det lille ekstra. Les her hva som er badedrømmen i 2015:

1. Store fliser:

Vi drømmer om store, rene flater – derfor også veldig store fliser. Flisene skal være større enn du kan forestille deg. Alt fra 2,40 m x 60 cm og enda større er målet. Ellers så kan man bestille fem store fliser, en til gulvet og resten til veggene. Det finnes fabrikker som lager slike fliser.

– Nå har vi hatt mye mosaikk og mindre fliser i lang tid og når noen da kommer med noe nytt, så synes vi det er spennende, kan Sydhagen fortelle.

Dusjsluket er heller ikke noe problem. Flere velger å ha slukristen mot veggen, så flisleggingen i dusjen er i lenger et problem.

– Vi vet at folk er blitt mer og mer oppatt av sluket i dusjsonen og at dette er en detalj som kunden legger vekt på. Både på grunn av design, men også for å slippe å stå på sluket mens man dusjer, forteller Sydhagen.

2. Integrert musikkanlegg:

Alle synger i dusjen, sies det. Etter denne trenden å dømme kan det virke som at det stemmer. Flere velger dusjinnredninger med innebygde høytalere. En mer oppfriskende start på dagen kan man vel ikke få, med dusj og sang – mangler bare kaffen nå.

3. Berøringsfrie funksjoner:

Vi har begynt å herme etter servicebransjens sensorstyrte kraner og toaletter. Flere velger nå å kjøpe kraner, toaletter og dusjhoder som starter kun med sensor.

– Berøringsfritt er mer hygienisk og det er enkelt i bruk, sier Sydhagen.
Noen vil også si det er mer miljøvennlig, på grunn av at vannet ikke blir ståendes og renne.

Foto: Geberit.no.

4. Møbler på badet

Flere velger store dusjer fremfor badekar. Noen forhandlere tror det handler om den «grønne» trenden, mens andre tror vi har det for travelt til å nyte et bad.

– Sydhagen mener det kan være for å spare plass at de fleste velger bort badekaret og at de fleste ikke tar seg tid til et karbad i en masete hverdag.

Likevel ser forhandlerne en økende trend i å forvandle baderommet til mer en et bruksrom – det skal være et avslapningsparadis.
Flere velger å kjøpe stoler eller små sofaer til badet.

5. Metalliske detaljer:

Kobber og gull har vært i trendbildet i noen år, men nå vil vi ha det på badet også. Det er de små detaljene som teller og flere velger å kjøpe armaturer i fargene gull, kobber eller roségull. Wenche Sydhagen forteller at flere også kjøper betjeningsplater til toalettet i disse fargene.