Det lille sorte inntar badet

Nå skal kraner og dusjløsninger på badet være sort. Sluket skal også passe inn i helheten som lekker detalj.

Baderomstrendene er ikke som andre trender – de beveger seg gjerne litt saktere. Men akkurat når det kommer til detaljene, er det flere som skeier litt mer ut. Og nå er det sorte detaljer som er i vinden, skal vi tro baderomekspertene selv.

– Sorte detaljer gir badet et sofistikert og stilrent uttrykk. De siste årene har dette vært en trend med sterkt oppsving. Nå velger mange dusjløsninger, detaljer og blandebatterier i sort, uavhengig av stil, melder Ifi.no i en pressemelding.

Farger

Ønsket om mer personlig uttrykk i interiørmoten slår også ut i måten vi innreder badet på. Trenden går mot mindre sterile bad og større mangfold i materialer og farger. Midt i mangfoldet står de sorte detaljene fram som beviset på at «det svartner» på badet fram mot 2020.

– Sorte detaljer gir badet et sofistikert og stilrent uttrykk. De siste årene har dette vært en trend med sterkt oppsving. Nå velger mange dusjløsninger, detaljer og blandebatterier i sort, uavhengig av stil. Sort og krom er også en populær kombinasjon, sier Cecilie Bjørnerud Knap i rørleggerkjeden Rørkjøp.

Sort blir ofte forbundet med maskulinitet og har i stor grad vært forbigått når damene har valgt innredning til badet. Men nå merkes det at damene går foran og velger sort til badet.

– Sorte servanter, sorte designsluk og nå også sorte toaletter, ser vi mer av. Runde speil og sorte elementer – gjerne i kombinasjon med runde, organiske former på vaskeservanter og blandebatterier er også svært aktuelt, ifølge Bjørnerud Knap.

Det lekre sluket

Se også opp for sluket, det er en interiørdetalj som setter prikken over i-en i et nytt bad.

– Stadig flere bruker mer tid på å velge et designsluk som matcher resten av detaljene på baderommet, forteller Bjørnerud Knap.

Med designsluk får du funksjonalitet og stilmessig fint uttrykk også på gulvet. Hvis du ikke har pusset opp bad på noen år, så anbefales det å avtale befaring med rørleggeren for å diskutere løsninger og muligheter før oppussingsjobben starter.

Det nye sluket ligger som en smal rist langs veggen. Lekker å se på og enkel å holde ren. Dette er fra Geberit.

Litt sort til toalettet

– Lekre og rengjøringsvennlige gulv- og veggsluk for dusjsonen er viktige detaljer for folk som bygger nytt eller pusser opp bad i dag, bekrefter Katharina Sølvberg hos Geberit. Hun bekrefter også etterspørselen etter de sorte detaljene.

Mange vil ha sort og det skal være matt. Noe av det siste til toalettet er betjeningsplate for vegghengte toalett i matt sort. Dette er en liten detalj som du faktisk kan montere selv.

En annen trend er at folk er opptatt av velvære, de tør mer og er nysgjerrige på detaljer og finesser. En nyhet som ikke synes, men likevel gjør stor forskjell, er en innretning som fjerner vond lukt fra toalettet.

– Dette er en modul som kan monteres på eksisterende toalett, og fungerer slik at luften trekkes gjennom et keramisk filter og renses, forklarer Sølvberg. – Sjekk det ut med rørleggeren din, anbefaler hun.

Lite sort til gulv og vegg

Sort har i liten grad inntatt gulv og vegger, ifølge Dino Carobbio hos Norfloor.

– Koksgrå, derimot, har begynt å bli populært. Sort er mest for detaljer. Årsaken er at sort er upraktisk på gulvet, støv og smuss vises lett, sier han.

Carobbio forteller at betong-«look» er en favoritt, gjerne i kombinasjon med materialer som gir et mykere uttrykk. Se her hvordan du kan få betong-look, med mikrosement.

Trenden går i retning av at vi bruker flere materialer på badet. Tre, glass, betong, fliser og komposittmaterialer og marmor er aktuelt. Fliser i hexagon og fiskebensmønster på badegulvene ser vi også mer av.

– Når det gjelder flisformater, så går utviklingen mot storformater fra 60×60 og oppover, sier Carobbio.

– Alt er lov på badet nå, og folkets favorittbad er ikke ensartet, men egenartet. Bare fantasien setter grenser! avslutter Cecilie Bjørnerud Knap.