Bring naturen inn på badet

Nordmenn er glade i natur – det synes på badet! Nå ser vi mer pregete overflater, og fortsatt er nordisk lys en inspirasjon for baderomsinteriøret.

Badet er et sted hvor vi innhenter oss etter en hektisk hverdag.

Åse Imset er interiørarkitekt med baderom som spesialfelt legger merke til at natur er populært på badet.

– Vi skal ha fossefall i dusjen. Den har da en vender på veggen som gir muligheten til å veksle mellom fossefall og vanlig dusj, forteller hun.

«In» med marmor

I tillegg er både digre rullesteiner på veggene, og marmor «in».

Marmor er et ganske mykt naturmateriale som gulner eller skifter farge med alderen – derfor må marmor impregneres før bruk.

– Det er ikke verre enn det. Vi informerer alle kunder som ønsker naturstein om at dette må gjøres. Hvis ikke kan du velge keramisk flis, så slipper du det jevnlige vedlikeholdet, sier Hege Björklund i Höganäs.

– Det som er spennende med naturstein er at hver flis er unik. Marmor går aldri av moten. Og den har sin sjarm, sier Björklund.

«Antik marmor» fra Höganäs har lenge vært en populær serie hos flisleverandøren.
Foto: Höganäs

Overflater med preg 

Höganäs har også fliser som ser ut som preget trepanel i sitt sortement – dette gjør dem ekstra naturtro. 

– Blant annet har vi «My Wood»-serien, med dekorflis. Vi har flere serier med tre, og det kommer snart en ny serie også. Det siste året har vi lagt merke til at dette er veldig populært, også på badet, sier Björklund i Höganäs.

Leverandøren Byggma har lagt merke til at en preget overflate er i tiden. Et eksempel på dette er veggpanelet «Rough Wood» fra fra Marcato-kolleksjonen i Fibo-Trespo. Overflateforskjellene gjør at det som ser ut som store trefliser, føles ekte.

Med disse laminat-platene er det ingen fare for vanngjennomtrengning. Og man behøver derfor ikke membran bak veggen.

– Vi ser nå mer av overflater med preg, i retning av det vi i det siste har sett på interiør generelt. Det er gjerne betong, natur, lyse toner og sandfarger, sier Torunn Mangseth, markedsføringssjef i Byggma.

 «Rough Wood» fra Fibo-Trespo gir lekker trestruktur og varme toner. Foto: Byggma

Tett med belegg

Forbo Flooring har også lansert baderomskonseptet Spririt of SPA som er en kolleksjon inspirert av naturens skjønnhet.

Her finner man blant annet våtromsgulvet ”Aqualon Pebble Lava” som likner på rullestein.

– Man føler at man går ute i det fri, sier Gunni Marie Blunck, markedsføringssjef i Forbo Flooring.

Forbo Flooring leverer også vinylvegg for våtrom – den er godkjent som membran, noe som er fint om man i fremtiden får lyst på fliser.

– Våtromsveggen er to meter bred, og man får et helt vanntett rom med det. Ved å montere det horisontalt, unngår man skjøter. Det blir bare en liten skjøt over dørkarmen, ellers er rommet forseglet. Våtromsvinyl er ekstremt enkelt å holde rent og pent. Du tørker av gulvet og veggen på en enkel måte. Det blir ingen steder der det samles såperester. Det er et utrolig enkelt materiale. Et holdbart og slitesterkt produkt, sier Blunck.

 «Aqualon Pebble Lava» er på gulvet, mens «Onyx Nordic Sea Summer» bølger seg på veggen sammen med en helt hvit plate med navn «Onyx bord Sky Silk» fra Forbo.
Foto: Forbo Flooring

I Tarketts nye våtromskolleksjon «Aquarelle», blant andre designet av den svenske designeren Björn Nilsson, er den lyse naturen fra Norden inspirasjonskilden.

Den er også beregnet for horisontal montering, og inneholder 32 forskjellige veggmønstre, 24 gulv og 11 ulike border.

Mer informasjon:

www.tarkett.no

www.hoganes.no

www.byggma.no

Kilde: ifi.no