Baderomstrender 2012

Nå er det hele, hvite flater som gjelder, hvitt på hvitt – gjerne ”Blendahvitt”. Men, de grafiske mønstrene fra 50-, 60- og 70-tallet gjør også sitt inntog.

Hvite vegger, hvite gulv og tak, trenden går mot mattere tider, men høyglans vil fortsatt leve i beste velgående. I 2012 er det ikke shabby chic som gjelder, nå går vi mer i retning av industrial chic.

Det er industrirelaterte og rent funksjonelle produkter som inntar våre badeværelser nå. Men vi vil sette vårt personlige preg på badet ved valg av tilbehør og her kan gjerne fargene få ekplodere.  

Dusj som før – spar penger og miljø med «Heat snagger».

Heat Snagger (gjennomskåret) er utviklet av Meander Heat Recovery. Målet er at varmegjenvinnere for dusj innen 2020 har spart energi tilsvarende Norges eneste kullkraftverk.

Hvem vil ikke ha en lavere strømregning uten at det går ut over dusjnytelsen? Det kan vi oppnå ved å montere en Heat Snagger. Varmegjenvinningen foregår ved at avløpsvannet fra dusjen forvarmer kaldtvannet som er på vei til dusjen.

Selve avløpsvannet blandes på ingen måte med kaldtvannet. Det er kun varmen som overføres og gjenvinnes. Når det kalde vannet blir varmere, trengs det mindre varmtvann fra varmtvanns-tanken.

På den måten får du billigere strømregning samtidig som du sparer miljøet.

Be om Byggebransjens våtromsnorm (BVN) Fra 1. januar 2012 bortfalt søknadsplikten for deg som vil bygge bad eller rehabilitere det gamle. Men, sats på fagfolk som kan dokumentere sin kompetanse.

FFV’s  5 drømmebadregler:

1 Finn 3 godkjente våtromsbedrifter i din nærhet på www.ffv.no. Listen ajourføres daglig. Kontakt FFV (Fagrådet For Våtrom) dersom din håndverker sier at han er godkjent, men ikke står på listen.

2 Be om tilbud fra alle 3, der du krever at bruk av BVN skal kontraktfestes. Be om referanser på alle 3.

3 Sjekk referansene! Snakk gjerne med folk som har brukt badene en stund.

4 Velg å gå videre med den du totalt foretrekker. Sørg for nøyaktig beskrivelse av løsning og utstyr, både i enbeskrivelse, og aller helst i en foto-lik 3D-tegning, før endelig kontrakt inngås.

5 Sørg for at den skriftlige avtalen med den godkjente våtromsbedriften klart sier at Byggebransjens våtromsnorm (BVN) skal brukes. Obs! Avtal skriftlig evt. nødvendige fravik fra BVN pga. vindusplassering i vår sone el.l. Få med fastpris og gjerne dagsbøter i avtalen.

Kilde: Fagrådet For Våtrom

Jazz och Blues colour line har tidsstyringo g/eller temperaturregulering, finesser som gjør at strømforbruket minsker mens man likevel beholder komforten.  Pax.

Vakkert badekar formidler en følelse av romantikk, den høye ryggen gir en veldig god komfort. Karet, i sanitærakryl, er utstyrt med justerbare løveføtter og forsterket bunn. Leveres med forkrommet bunnventil og avløpsrør. Noro.

Kjedelige håndkletørkere er nå en saga blott. TR i fire størrelser og i seks forskjellige farger. TR colour line er i aluminium og er i fargene rødt, blått, gult og sort. Pax.

Logic servantbatteri, Classy Chrome, finnes I fargene sort, oransje, petroleumsblått og hvitt. Gustavsberg.

Steamdusj som er designet for å gi deg en uforglemmelig opplevelse. Karet i støpemarmor forsterker følelsen av standard og kvalitet.  Noro.

Hafas nye designbadekar, tegnet av Jordens Arkitekter. Kan leveres med eller uten massasjesystem. Inkl front og endepanel. 1575x700x630 mm. Dybde 470 mm. Vannmengde 234 l.

Ingrid Krem i en delikat, matt struktur, leveres i flere bredder med enkel eller dobbel servant,  Linn Bad.